Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Melyik nevezhető a hagyományos...

Melyik nevezhető a hagyományos értelemben vett teknősnek, illetve kígyónak ?

Figyelt kérdés
Amikor egy teknőst, vagy egy kígyót ábrázolnak, pl. a rajzfilmekben, nem feltétlenül van szó arról, hogy a renden belül melyikről van szó. Viszont macska ábrázolásakor ez nyílvánvaló, hogy melyik állatról van szó a ragadozók rendjén belül. Ilyen alapon jogos a kérdés, hogy most akkor melyik teknősről vagy kígyóról van szó (mintha ezek fajok lennének, nem állatcsoportok)?
2020. nov. 19. 18:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Sem a bajkeverő majomnak, sem Abunak nincs köze a makákóhoz. A bajkeverő majom egy csimpánzféle, kitalált faj, mégcsak farka sincs. Abu egy csuklyásmajom, ehhez nem kell semmit azonosítgatni, utána kell nézni. Két másodperces Google keresés... A szárazföldi teknős tortoise, nem turtle. Franklin viszont nem vízben él, és külsőre is szárazföldinek látszik, ebből is látszik, hogy ezeket a meséket nem kell ennyire komolyan venni. Mint ahogy abból is látszik, hogy a bajkeverő majom monkey, pedig a mese alapján helyesen ape lenne.

Kérdező, jól belezavarodtál a saját tudatlanságodba. Ilyen amikor valaki a csekély kis tudásával akár felvágni... És ilyenkor nem az a baj, hogy nem tudsz, hanem hogy nem is akarsz tudni, osztod azt észt magas lóról, de arra már képtelen vagy, hogy bárminek utánanézzél.

2020. nov. 19. 22:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Melyik macskáról van szó?

Egy nagyon cukinak rajzolt házimacska pl simán kinézhet homoki macskának is

Vagy a borneói ködfoltos párduc és a ködfoltos párduc nekem még fényképről nézve is egy fajnak számít, nemhogy rajzról. :D

Vagy az afrikai vadmacska szerintem kinézetre fix olyan, mint egy sima házimacska. Hiába, hogy nem egy faj.

Meg a házimacskának is jópár fajtájuk van... Szóval még fajon belül se tudhatod biztosra, hogy pontosan milyen.

2020. nov. 20. 12:33
 13/15 A kérdező kommentje:
Bocs! Hirtelen nem gondoltam bele mit kérdezek, csak estek épp jártak a gondolataim, és valamiért ez jutott eszembe. Okoskodni, vagy butasággal felvágni nem szerettem volna, csak valamiért arra gondoltam hátha lehetne ebből egy kis beszélgetőtéma úgy megvitatásra. Tudom, hogy nem vagyok jártas a témában
2020. nov. 20. 12:39
 14/15 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Mint ahogy abból is látszik, hogy a bajkeverő majom monkey, pedig a mese alapján helyesen ape lenne.”

És amúgy tényleg, az angolban erre is két külön szó van :D Például ezért is “Planet of the apes” a Majmok bolygója eredeti címe és nem “Planet of the monkes”.

Kérdező maradjunk annyiban ,hogy a rajfilmek messze vannak a pontosságtól, kivéve azokat az eseteket amikor számít a pontosság mert mondjuk olyan a téma. Bár a Franklinben ha jól rémlik azért viszonylag realisztikusan lettek ábrázolva az olyan karakterek amelyik mondjuk hód, vadlúd, róka, medve stb. Tehát egy átlag rajzfilmhez képest viszonylag realisztikusak, arányos testűek.

2020. nov. 20. 13:41
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekkönyvek, rajzfilmek grafikusai, animátorai sok esetben nem rendelkeznek olyan biológiai ismeretekkel, hogy megkülömböztessenek fajokat. Egyszerűen nem is gondolnak rá szerintem, hogy ez fontos lehet, és csak ábrázolni akarnak egy állatot. Az emberek nagyrésze nem egy Boa Constrictort lát ha rá néz egyre, hanem egyszerűen egy kígyót. Mivel az ábrázoló számára ez nem fontos, fel sem merül benne, hogy a közönségének az legyen. Vannak esetek amikor viszont ténylegesen erre is ügyelnek. pl a Rango, vagy a Némó nyomában című animációs filmek. Érdekes példa még a vizipók csodapók ahol semmi sincs ,,hitelesen" ábrázolva, mégis konkrét fajok szerepelnek benne, akiknek megismerhetjük a tulajdonságait.
2020. dec. 2. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!