Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mi lehet a tekimmel?

Mi lehet a tekimmel?

Figyelt kérdés
van egy sárgafülű ékszertekim , 3 éves és most először van komolyabb baja.. a szemei feldagadtak , nemtudja őket kinyitni.. alig mozdul .. már nemis tudom hogy hány hete nem eszik , vagyis mikor beteszem neki a kaját másnapra még mindig ugyanott van .. már nagyon aggaszt az egész . Múlt héten elmentem az állatorvoshoz , kapott szurit . Az orvos szerint vitaminhiánya van . A szemei kicsit javultak , de azóta se eszik.. már minden kaját kipróbáltam , de egyiket sem ette meg.. ma pl: barackkal próbálkoztam . Mikor betettem neki az akváriumába odament hozzá megszagolta és vissza úszott a szokásos helyére.. azóta se nézett a barackra.. ): .. mit csináljak?
2010. aug. 5. 01:17
 1/10 anonim ***** válasza:

szegény :S

rossz hallani mikor egy állat szenved :(

sajna nem tudom hogy mit kell tenni :S

2010. aug. 5. 05:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem hallottam még hogy a barackot megenné a teknős. A miénk a salátát szereti nagyon. Próbálkoztál már vele?
2010. aug. 5. 05:47
 3/10 anonim ***** válasza:

jól értem, hogy viziteknősről van szó?

akkor szárított apróhallal kell etetni! "hús" kell neki, hogy megerősödjön! Én anno azzal etettem és semmi baja nem volt, még a szemgyulladása után is!

2010. aug. 5. 07:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Fagyasztott apróhallal etesd,az a legjobb,mert minden tápanyag,vitamin megvan benne,amire szüksége van.Ez a legjobb mód a tekid esetében,mert hát beteg,és nem fog az élő hal után rohangálni(mert amúgy az élő még egy fokkal természetesebb,mint a fagyasztott).A szárított kaják nem túl jók,a szárítás során kimegy belőlük a tápanyag stb..Még jobb,ha vitamincseppeket,kalciumtömböt is veszel neki.Ha ez után sem javul az állapota,akkor jobb,ha megint elviszed állatorvoshoz!

Jobbulást a tekidnek!:)

2010. aug. 5. 09:30
 5/10 A kérdező kommentje:

tegnap este mikor betettem neki az egyik régen nagyon kedvelt kajáját .. megette !! ^^ olyan aranyos volt :) a szeme sokkal jobban van már, és a viselkedése, is a régi :)

milyen halakat adhatok neki? gilisztát ehet?

köszi a válaszokat :)

2010. aug. 5. 14:11
 6/10 A kérdező kommentje:
igen próbálkoztam.. de a salátáthoz hozzá se nyúlt :(
2010. aug. 5. 14:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Állateledel boltban lehet kapni fagyasztott apróhalat. De mi adtunk neki a tonhalból is (amit magunknak vettünk) nyersen, összevágva
2010. aug. 5. 15:49
 8/10 A kérdező kommentje:
tonhal? ok akkor azt kipróbálom. köszi a válaszokat
2010. aug. 5. 20:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Giliszta is mehet, nagyot tud birkózni vele:)
2010. aug. 6. 17:42
 10/10 anonim ***** válasza:

A szemdagadás A vitamin hiány jele, több mint valószínű, hogy za orvos is ezt adott neki kiegészítve egy multivitamin keverékkel.

A szárított halat felejtsd el kérlek! Az kb csak nasinak jó, mert tápanyagban szegény!

Ahogy javasolták is, fagyasztott ahalat adj neki kiolvadás után. Ez legyen az eleség 80-90%a!

2010. aug. 11. 10:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!