Fél tőlem a leopárd gekkóm, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 3 napja van egy leopárd gekkóm. 7 hónapos hím. Úgy vettem észre hogy "fél tőlem", csak este jön ki a bújójából (tudom hogy éjszaka aktív állat,úgy értem ha teljesen vak sötét van akkor jön elő óvatosan. Ha például az éjjeli lámpám világít akkor abszolút nem jön elő),vagy amikor elmegyek dolgozni (este érek haza melóból,olyankor kint van és felfedezi a terráriumot) belépek a szobába és ha meglát engem egyből visszaszalad a bújójába. Csipesszel etetem, el is fogadja a kaját de csak ha a bújó előtt tartom oda neki. Amint meglát elbújik. Tudom, új hely és kell egy kis idő amíg feloldódik, csak egy picit aggódok. Nem "ugat", nem csóválja a farkát,nem is agresszív csak elbújik amint meglát. Tud nekem valaki tanácsot adni hogyan nyerjem el a bizalmát? Nem szeretném elkezdeni kézhez szoktatni (oda nyúlkáni hozzá) amíg még a puszta látványomtól is menekül, nem akarom stresszelni.tegnapelőtt 23:58
1/4 anonim válasza:
Még meg sem szokta a helyet, minek bafogatod?
2/4 anonim válasza:
Hagyd békén, idő kell neki. Ne erőltesd.
3/4 anonim válasza:
Október óta itt van, szeptemberi születésű, azóta is nagyon fél. Az orrát engedi megérinteni meg a fejecskéjét.
4/4 A kérdező kommentje:
#1 nem "bafogatom" nem tudom melyik részét nem sikerült felfogni. Nem nyúlok hozzá, nem piszkálom, nem csinálok vele semmit. Arról beszélek hogy ha csak észre veszi hogy a szobában vagyok elbújik. Nem fogdosom, nem állok a terrárium felett mint egy bolond,nem nyúlkálok oda... Olvasd újra az utolsó mondatomat :) Amióta itt van hozzá sem értem (nyilván), ha etetem is akkor gugolva a terkó előtt hogy ne ijedjen meg. Nem tudom miért gondolják az emberek egyből hogy ha valaki feltesz egy kérdést biztos nyúzza az állatot. Van tapasztalatom hüllőkkel (elég nagy) , de leopárd gekkóm még nem volt, ezért kérdeztem.
tegnap 09:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!