Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » FONTOS! Találtam egy kígyót...

FONTOS! Találtam egy kígyót az udvaromban! Mi lehet?

Figyelt kérdés

Pár perce fogtam egy kígyót az udvarban a bejárati ajtó mellett. Úgy kb 50cm lehet. Mikor nyúlok felé hangosan "fúj" mint egy macska. Miután befogtam, egy vödörbe tettem üveg tetővel. Ha nyúlok felé mindig meg próbál marni. Csak egy sikló? vagy valakinek az elszabadult kis állatkája?

itt egy kép:

[link]

2010. aug. 2. 17:27
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
0%
Ha nincs szükség a vödörre szórd be sóval és hagyd egy pár hétig a napon, attól lenyugszik. Egy kígyóval kevesebb lesz, rettenetes.
2010. aug. 3. 17:15
 22/30 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm is be tudta azonosítani, tényleg egy sikló volt. Már szabadon is engedtem a falutól távol :)
2010. aug. 3. 22:04
 23/30 anonim ***** válasza:
De milyen sikló?Vízi sikló,ahogy írták?
2010. aug. 4. 10:53
 24/30 anonim ***** válasza:

Csak két féle lehetett:vagy vízi-, vagy edei sikló fiatal példánya (sárga nyakszirtfolt!)

A vízisikló legjellegzetesebb ismertetője a feltűnő nyakszirtfolt, amely a piszkosfehértől a citromsárgán át a narancsvörösig változhat. A nyakszirtfolt jellegzetesen hátrafelé domború, félhold alakú, amelyet hátrafelé egy hasonló formájú fekete folt határol. A világos nyakszirtfolt és a szem között egy további sötét folt húzódhat, amely általában nem foglalja magába a szemkörüli pikkelyeket.

2010. aug. 4. 12:12
 25/30 A kérdező kommentje:
Igen vízisikló volt
2010. aug. 5. 09:06
 26/30 anonim válasza:

Szerintem is Haragos sikló.

Jellegzetes szürkésbarna test, fején sárgás minta. Nem mérges egyébként, csak megijedt, akkor fúj és harap is, ami meg fáj. :)

2010. aug. 12. 18:55
 27/30 anonim ***** válasza:
inábbb hagyd, vidd el valami neki való helyre vagy valami kigyó szakértőhöz
2010. aug. 15. 10:26
 28/30 anonim ***** válasza:

előző író vok!

bocsi hülyeséget írtam.

2010. aug. 15. 10:33
 29/30 anonim ***** válasza:
Olyan mint a kockás sikló, főleg a videó utáni képen tök úgy néz ki :O ;)
2010. okt. 15. 19:13
 30/30 Voldemort33 válasza:
Szerintem ez egy vízisikló nem ártalmas, de ha megharap könnyen elfertőződhet a seb. [link] ITT EGY KÉP.
2012. aug. 20. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!