FONTOS! Találtam egy kígyót az udvaromban! Mi lehet?
Pár perce fogtam egy kígyót az udvarban a bejárati ajtó mellett. Úgy kb 50cm lehet. Mikor nyúlok felé hangosan "fúj" mint egy macska. Miután befogtam, egy vödörbe tettem üveg tetővel. Ha nyúlok felé mindig meg próbál marni. Csak egy sikló? vagy valakinek az elszabadult kis állatkája?
itt egy kép:
Csak két féle lehetett:vagy vízi-, vagy edei sikló fiatal példánya (sárga nyakszirtfolt!)
A vízisikló legjellegzetesebb ismertetője a feltűnő nyakszirtfolt, amely a piszkosfehértől a citromsárgán át a narancsvörösig változhat. A nyakszirtfolt jellegzetesen hátrafelé domború, félhold alakú, amelyet hátrafelé egy hasonló formájú fekete folt határol. A világos nyakszirtfolt és a szem között egy további sötét folt húzódhat, amely általában nem foglalja magába a szemkörüli pikkelyeket.
Szerintem is Haragos sikló.
Jellegzetes szürkésbarna test, fején sárgás minta. Nem mérges egyébként, csak megijedt, akkor fúj és harap is, ami meg fáj. :)
előző író vok!
bocsi hülyeséget írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!