Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » FONTOS! Találtam egy kígyót...

FONTOS! Találtam egy kígyót az udvaromban! Mi lehet?

Figyelt kérdés

Pár perce fogtam egy kígyót az udvarban a bejárati ajtó mellett. Úgy kb 50cm lehet. Mikor nyúlok felé hangosan "fúj" mint egy macska. Miután befogtam, egy vödörbe tettem üveg tetővel. Ha nyúlok felé mindig meg próbál marni. Csak egy sikló? vagy valakinek az elszabadult kis állatkája?

itt egy kép:

[link]

2010. aug. 2. 17:27
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

17:39 vagyok. persze, attól nem kell félned, hogy fújtat, az én kígyóm is, pedig nem mérges, csak nem akarja, hogy sokat simogassam:(

az a biztos, ha elviszed. és lehet, hogy megtarthatod,ha szeretnéd:)

2010. aug. 2. 19:10
 12/30 A kérdező kommentje:

hehe, azért én nem simogatom meg :P

Bármelyik kisállat kereskedésben tudnak segíteni? Vagy próbáljak direkt hüllőset keresni?

Mondjuk a környékünkön nincs ilyesmi, esetleg Sopronban - még az van viszonylag közel

2010. aug. 2. 19:18
 13/30 anonim ***** válasza:
Nem áraszt magából dögszagot mert a siklok azt szokták ha megfogod.
2010. aug. 2. 20:24
 14/30 anonim ***** válasza:

Nincs a közelben állatkert vagy vadaspark?

Ha van,oda vidd be,átveszik.

Merre laksz?

2010. aug. 2. 20:30
 15/30 A kérdező kommentje:

"Nem áraszt magából dögszagot mert a siklok azt szokták ha megfogod."

Mikor befogtam rettenetesen büdös volt... majd később is mikor odább raktam a vödörrel együtt, hirtelen nagyon büdös lett. Akkor gondolom több mint valószínű hogy sikló.

Csak furcsa hogy a falu közepén, a bejárati ajtómnál, 2 kutya mellett egy ekkora kígyó megjelent..

"Nincs a közelben állatkert vagy vadaspark?

Ha van,oda vidd be,átveszik.

Merre laksz?"

A legközelebbi Győr, úgy 50km

2010. aug. 2. 21:15
 16/30 anonim ***** válasza:
2010. aug. 3. 08:21
 17/30 anonim ***** válasza:

[link]

Nézelődj,hátha megtalálod?Vagy már megtudtad milyen kígyó?

Érdekel szerintem mindenkit!Írd meg ha meg tudtad!

2010. aug. 3. 08:27
 18/30 anonim ***** válasza:

A kép nem túl jó, profilból kellene egy kép a fejéről. Azon kívül segítene az is, ha megmondanád hol laksz.

Így azt mondanám vízisikló (Natrix natrix) a tarkóján látható sárgás mintázat alapján.

Azért volt büdös, mert a béltartalmát kiürítette, ez egy gyakori védekezési mód siklóknál.

Különben csak, hogy tudd minden Magyarországon élő kétéltű és hüllő védett állat, szándékos elpusztításuk, befogásuk és tartásuk bűncselekmény.

2010. aug. 3. 10:44
 19/30 anonim ***** válasza:

Újra előző vok.

Ha vízisikló, ami több, mint valószínű, akkor nem furcsa hogy a falu közepén fogtad. A vízisikló igen elterjedt, jól alkalmazkodott az emberi településekhez. Vidd ki a kertbe és engedd szabadon.

2010. aug. 3. 10:47
 20/30 anonim ***** válasza:
72%
Az előttem lévő jól mondja,ez egy vízisikló.Nagyon jól felismerhető a fején lévő félhold alakú mintázatról.
2010. aug. 3. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!