Mi az oka annak hogy sokan nem kedvelik a hüllőket?
A pókok ijesztőbbek... én tőlük "félek" inkább. Na persze viperával én se szívesen találkoznék élőben.
De engem nem irritálnak a hüllők úgy általában. A mi telkünkön falun sokszor voltak siklók, de rengeteg szezonálisan. Az kicsit para volt... Meg mikor elpusztul egy és ott lett a természet része, nahát, irtó büdösek.
Nem akarok vitát szítani, de ha Darwinnak hiszünk, hogy a főemlősöktől származunk, na pl. a majomfélék rettegnek a kígyóktól, mivel azok rendszeresen vadásznak rájuk.
13. A kígyóktól még megértem, de sokan a gyíkoktól is félnek.
Szerintem sokan nem is tudják pontosan mi az a hüllő. Sokan egybemossák őket a kétéltűekkel. Azt hiszik nyálkás a bőrük, petéket raknak, sokan mérgezőek tapintásra, stb... Az én nagymamám vidéken él, ott is nőtt fel, de amíg el nem mondtam neki azt hitte, hogy a hüllőknek csontjaik sincsenek. A bőrüket száraz szarupikkelyek fedik, olyan a tapintásuk, mint az ember körme (szintén szaruból van), de a sima felületük miatt visszaverik a fényt, ezért a hüllők egy része csillog a napon, ettől úgy tűnhet, hogy nyálkásak, miközben nem azok. Egy hüllő sokkal közelebb van egy madárhoz, mint egy kétéltűhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!