Ezek milyen teknősök?
Testvérem talált egy ilyen tekit az úton, annyi különbséggel, hogy sokka-sokkal kisebb.
Nem szeretnénk őt "kidobni", mint ahogyan azt tették, de pénzünk sincsen akváriumot venni neki, így egy régi kiskádba van, amibe anno minket fürdettek anyuék. Ez megteszi neki?
Köszönöm a válaszokat!
16/L
Nem akarjuk szabadon engedni, állatbarát család vagyunk. :) 2 kutyusunk is van, egy teki megfér még itt. :)
Enni mit adhatok neki? Eddig szárított halat kapott, amit nagybátyám adott (van 2 tekijük, de azok nem ilyenek.)
Ha nagyon meg szeretnétek tartani,és ha lehet akkor van egy ötletem ,de lehet rajta sokat dilemmázni :D
Az hogy a kis kádat vagy mit tegyétek ki a kertbe,ugy hogy ástok neki egy lyukat,hogy a teteje és a föld között ne legyen eltérés.olyan mint egy kis tó.kicsit uszkálhatnak,és mászkálhatnak kinn is .sztm ez jó :) .Nekem is van tekim,és én száritott kukaccal etetem öket,ilyen zacsis direkt tekiknek kifejlesztve. nem drága 500 körül van. am ezek a nagyon nem nönek még,csak havonta esznek!
Hát megbocsáss ,de neked kéne utána nézni.
az enyém kb 2 hónapos lehet,és naponta etetem őt ,7-8 kukaccal (amit a boltos csaj mondott) ,és kifejlett állatot havonta nagy adaggal kell megetetni...
én jó helyen tartom,kövekkel mindennel lakásba ,megvan mindene!! hetente 2x tisztitom az akváriumot.Most kap majd mellé egy másik kicsit ,h ne legyen egyedül.szval te ne oktass ki ,mert nemtudsz te semmit! és a nagyokat még1x elmondom,mert látom nehéz a felfogásod ,havonta kell etetni. és nem télre gondoltam,hanem átmenetre!! de ne irkálj nekem ilyeneket,és ne feltételezz rosszakat ,mert hadnemondjak semmit!!!!!!!
Kiruss,te komolyan elhiszed azokat,amiket a kisállat-kereskedők mondanak??
Nagyon kevés olyan kereskedő van,aki ért is az állatokhoz...
Ne hidd el azt,hogy kukacokkal kell etetni!Az csak kiegészítő eleség,ahogy a többi szárított vacak is,amiben mellesleg nincs semmi tápanyag...
A fő eleségük a hal!Vagy az élő,vagy a fagyasztott(persze felengedve)!A kifejlett példányokat hetente egyszer-kétszer kell etetni,a kicsiket kétnaponta(de az sem baj,ha naponta).Itt egy cikk(amit azt hiszem egy állatorvos írt),olvasd el "Az ékszerteknős etetése"című részt(a kérdezőnek is ajánlom:).
Szia!
Ez egy vörösfülű ékszerteknős.Egy ilyen teki tartásához engedély kell.De nem illegális a tartása Magyarországon.Ha meg szeretnétek tartani érdeklődjetek egy kisállat kereskedésben,hogy hol lehet engedélyt szerezni.Ha nem akarjátok megtartani (szerintem ha nincs akváriumra pénzetek ezt válasszátok) akkor vigyétek el egy kisállat kereskedésbe és adjátok be.Nem mindenhol fogadják be de néhol igen.Sok szerencsét!Ha lenne még kérdésed írj az e-mail omra: neptanc_zsoccsa@citromail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!