Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Ezek milyen teknősök?

Ezek milyen teknősök?

Figyelt kérdés

[link]

Testvérem talált egy ilyen tekit az úton, annyi különbséggel, hogy sokka-sokkal kisebb.

Nem szeretnénk őt "kidobni", mint ahogyan azt tették, de pénzünk sincsen akváriumot venni neki, így egy régi kiskádba van, amibe anno minket fürdettek anyuék. Ez megteszi neki?

Köszönöm a válaszokat!

16/L

2010. aug. 1. 12:59
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Nem akarjuk szabadon engedni, állatbarát család vagyunk. :) 2 kutyusunk is van, egy teki megfér még itt. :)

Enni mit adhatok neki? Eddig szárított halat kapott, amit nagybátyám adott (van 2 tekijük, de azok nem ilyenek.)

2010. aug. 1. 13:41
 12/25 anonim ***** válasza:
Ha nem olyan nagy akkor vegyetek neki egy kisebb akváriumot, akkora méretű elsőre jó lesz, mint a hörcsögnek való. Kb. 25 literes (50x25cm), de jobb lenne a duplája. Kerestek egy nagyobb, laposabb követ, szikladarabot, amire fel tud mászni és beteszitek az akváriumba. Engedjetek bele akkora vizet, mint a páncéljának a hossza. Tehát ha a hátsófelére állítod a tekit, ellepje a páncélját a víz. Ha nem tud rendesen levegőt venni, akkor kisebb vizet tegyetek, de mindenképp tudjon úszni, de meg se fulladjon. Enni pedig adhattok neki salátalevelet, paradicsomot és uborkát (héjuk nélkül pici darabokra vágva, de nem mindegyik teknős eszi meg), szárított halat, liofilizált szívmixet, van kifejezetten teknősöknek való vitamintáp, szárított bolharák stb. Lehet neki élő halat is néha, meg vizicsigát, de ettől hamar bedöglik a víz. És nem árt egy kisebb (5-10W-os) melegítő, 28 fok az ideális nekik, hideg vízben tüdőgyulladást kaphat könnyen. És javaslom, hogy ne az akváriumban etesd, ahol mindig van, hanem ilyenkor moss ki jól egy vödröt vagy tálat, tegyél bele egy kis vizet és ott etesd meg. Így nem kell olyan sűrűn takarítani és nem kap könnyen fertőzést.
2010. aug. 1. 18:16
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

Ha nagyon meg szeretnétek tartani,és ha lehet akkor van egy ötletem ,de lehet rajta sokat dilemmázni :D

Az hogy a kis kádat vagy mit tegyétek ki a kertbe,ugy hogy ástok neki egy lyukat,hogy a teteje és a föld között ne legyen eltérés.olyan mint egy kis tó.kicsit uszkálhatnak,és mászkálhatnak kinn is .sztm ez jó :) .Nekem is van tekim,és én száritott kukaccal etetem öket,ilyen zacsis direkt tekiknek kifejlesztve. nem drága 500 körül van. am ezek a nagyon nem nönek még,csak havonta esznek!

2010. aug. 1. 20:59
 14/25 anonim ***** válasza:
ja és az a izé a fejükön, a fülük :D
2010. aug. 1. 21:00
 15/25 anonim ***** válasza:
Havonta esznek???? Ezt most te se gondoltad komolyan ugye?? És csak szárított kukaccal eteted? Fúúú...kicsit olvass már utána a dolgoknak...Kérdező, és nehogy kitedd őket a kertbe. Télen mit csinálnak? Persze, hogy megfagynának. Mivel nincs természetes vízi talaj, ahová be tudják magukat ásni. És nagyra nőnek, csak gondolom az előző válaszoló kis helyen, nem megfelelően tartja őket. Bár, ha csak havonta eteted őket, nem csoda, hogy nem nőnek. És érdekes, hogy még nem hal éhen...
2010. aug. 1. 21:34
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Hát megbocsáss ,de neked kéne utána nézni.

az enyém kb 2 hónapos lehet,és naponta etetem őt ,7-8 kukaccal (amit a boltos csaj mondott) ,és kifejlett állatot havonta nagy adaggal kell megetetni...

én jó helyen tartom,kövekkel mindennel lakásba ,megvan mindene!! hetente 2x tisztitom az akváriumot.Most kap majd mellé egy másik kicsit ,h ne legyen egyedül.szval te ne oktass ki ,mert nemtudsz te semmit! és a nagyokat még1x elmondom,mert látom nehéz a felfogásod ,havonta kell etetni. és nem télre gondoltam,hanem átmenetre!! de ne irkálj nekem ilyeneket,és ne feltételezz rosszakat ,mert hadnemondjak semmit!!!!!!!

2010. aug. 2. 10:38
 17/25 anonim ***** válasza:
De felkaptad a vizet. És egy szóval nem mondtad, hogy naponta eteted, csak azt, hogy havonta kell. És amúgy is ez a havonta etetés hülyeség, a nagyokat is legalább hetente etetni kell. És ha csak lisztkukaccal eteted, az elég egyoldalú, kis teknősnek meg nem is ajánlott még lisztkukacot adni. És honnan veszed, hogy én nem tudok semmit? Nézd már meg miket írtam le. 10 év alatt volt időm kitapasztalni a teknőstartást, és milyen érdekes, sose kellett velük az állatorvoshoz mennem. Sose voltak betegek. De ha gondolod, akkor csinálok képet a terráriumról, felteszem netre és belinkelem ide, csak hogy elhidd. És nem veszekedni álltam le, és nem oktattam ki senkit. Te meg itt rögtön letámadod az embert.
2010. aug. 2. 11:18
 18/25 anonim ***** válasza:

Kiruss,te komolyan elhiszed azokat,amiket a kisállat-kereskedők mondanak??

Nagyon kevés olyan kereskedő van,aki ért is az állatokhoz...

Ne hidd el azt,hogy kukacokkal kell etetni!Az csak kiegészítő eleség,ahogy a többi szárított vacak is,amiben mellesleg nincs semmi tápanyag...

A fő eleségük a hal!Vagy az élő,vagy a fagyasztott(persze felengedve)!A kifejlett példányokat hetente egyszer-kétszer kell etetni,a kicsiket kétnaponta(de az sem baj,ha naponta).Itt egy cikk(amit azt hiszem egy állatorvos írt),olvasd el "Az ékszerteknős etetése"című részt(a kérdezőnek is ajánlom:).

[link]

2010. aug. 2. 11:26
 19/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez egy vörösfülű ékszerteknős.Egy ilyen teki tartásához engedély kell.De nem illegális a tartása Magyarországon.Ha meg szeretnétek tartani érdeklődjetek egy kisállat kereskedésben,hogy hol lehet engedélyt szerezni.Ha nem akarjátok megtartani (szerintem ha nincs akváriumra pénzetek ezt válasszátok) akkor vigyétek el egy kisállat kereskedésbe és adjátok be.Nem mindenhol fogadják be de néhol igen.Sok szerencsét!Ha lenne még kérdésed írj az e-mail omra: neptanc_zsoccsa@citromail.hu

2010. aug. 2. 11:32
 20/25 anonim ***** válasza:
Bocs,csak olyanokat irtál,h nem tartom jol meg ilyenek... pedig amit tok neki,mindent megteszek,h a legjobb legyen neki,most is szerezni fogok neki egy nagy terráriumot,hátha nem jó az akvárium,meg veszek neki egy másikat :(.
2010. aug. 2. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!