Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Ezek milyen teknősök?

Ezek milyen teknősök?

Figyelt kérdés

[link]

Testvérem talált egy ilyen tekit az úton, annyi különbséggel, hogy sokka-sokkal kisebb.

Nem szeretnénk őt "kidobni", mint ahogyan azt tették, de pénzünk sincsen akváriumot venni neki, így egy régi kiskádba van, amibe anno minket fürdettek anyuék. Ez megteszi neki?

Köszönöm a válaszokat!

16/L

2010. aug. 1. 12:59
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
legalábbis az a piros izé ott van a fejénél neki is, ebből gondolom hogy ugyanolyan..
2010. aug. 1. 13:12
 2/25 anonim ***** válasza:
36%
Ez vörösfülü ékszerteknős, illegális magyarországon ilyet eladni ill. venni :S Valami hivatalos személynek kéne odaadni, vagy beszélni valakivel.
2010. aug. 1. 13:13
 3/25 anonim ***** válasza:
amúgy rövid távon jó neki a kád, de egy hétnél tovább ne tartsátok ott.
2010. aug. 1. 13:17
 4/25 A kérdező kommentje:

tehát akkor a tartása is illegális. :S

de ilyen esetben is, amikor találtuk, és nem akartuk hogy elpusztuljon? vagy ilyenkor mi a legmegfelelőbb teendő?

hivatalos személy alatt mire/kire gondolsz?

2010. aug. 1. 13:19
 5/25 A kérdező kommentje:
tovább miért nem jó neki?
2010. aug. 1. 13:19
 6/25 anonim ***** válasza:
Hogy lenne illegális? Legelterjedtebb teknősfaj, amit tartanak az emberek...nekem is van 2, 10 évesek már.
2010. aug. 1. 13:20
 7/25 anonim ***** válasza:
Nekem is van kettő, tartani nem illegális ha már régóta megvan.Nem tudom ha találtok abban a helyzetben mi a teendő, de lehet meg kéne kérdezni az állatorvost.Amúgy a kád azért nem jó nekik, mert szükségük van vízre és egy kis szigetre ahol napozhatnak, vízmelegítőre és egy lámpára, mert fény nélkül nem tudnak emészteni.A kajájuk meg már megint egy dolog...sztem kérdezd meg az állatorvost
2010. aug. 1. 13:22
 8/25 anonim ***** válasza:
Legegyszerűbb elvinni egy állatkereskedésbe, ha nem akarják megtartani. Főleg nem kádban...állatorvos nem tud vele mit csinálni.
2010. aug. 1. 13:24
 9/25 A kérdező kommentje:

jaj, azt elfelejtettem írni, hogy a kádban természetesen van víz. :)

Tegnap óta kint van az udvaron, jó idő van, nem esett az eső sem...

amúgy milyen nagyra nőnek meg ezek a tekik?

2010. aug. 1. 13:30
 10/25 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem illegális,csak az a baj h sokan megunják és elengedik,és mivel agresszívabb faj a mi egyetlen teknősfajunknál a mocsáriteknősnél így veszélyes rá nézve,ezér lehetőleg ti ne engedjétek szabadon:)
2010. aug. 1. 13:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!