Nemsokára a birtokomba kerül 2 terrárium üresen mit vehetnék bele? (infók lent)
Én a helyedben az állóból inkább paludáriumot vagy viváriumot csinálnék. Később ha úgy alakul, tehetsz bele állatot is (pl. nyílméregbékát). Egy csak növényes palu/vivárium is a szoba dísze, és cserébe sokkal kevesebb technikát igényel, és még etetned se kell senkit, ha elmész nyaralni 2-3 hétre, azt is kibírja.
A fekvő túl alacsony ehhez, de cserébe elég méretes, ott sok választásod lehet állat terén.
Persze, ez a te döntésed. :)
Én úgy gondolom, hogy egy terrárium (kivéve ha sivatagi), akkor a növényektől szép (mohák, páfrányok, futók, broméliák, stb.), és egy ilyenben az állat csak plusz érdekesség.
Természeten úgy az igazi, ha növény és állat is van benne.
Sok módja van, de szerintem is magad csináld.
Hátteret lehet kapni, de csinálni is. Perlit, purhab, de akár parafa, xaxim, hygrolon. Persze az utóbbi három sivatagosba nem illik és nem is működik.
Fát is lehet olcsón szerezni (szőlőtőke, uszadékfa, erdőben is lehet találni. Persze ha állatot tartasz, akkor mindet érdemes kiáztatni és kifőzni, hogy se kórokozót, se parazitát ne vigyél be.
Köveket/sziklákat is inkább gyűjteni érdemes.
Én spec. az állóban valamilyen sáskát, esetleg ezerlábút tartanék...
Most így hirtelen nem tudom biztosan, hogy elég e nekik, de szerintem igen.
De ebben tarhatsz csigát is valóban, a nyílméregbékáknak is jó... Szerintem vannak egyszerűbb skorpiók is, az is jó lehet. Esetleg még remeterákban is gondolkodhatsz, vagy valamilyen madárpókban.
A nagyobb fekvő jó lehet szivárványos boának, vagy homoki boának is...
Előbbiből inkább a kolumbiait ajánlanám, mint a brazilt, ha nem volt még kígyód...
Vagy maximum 2db kéknyelvűszkink.
Én valamilyen nagyobb békán is elgondolkodnék, pl. karmoson.
Kaméleont nem tudom, hogy hogyan szeretnél egy ilyen terráriumban tartani, nincsenek meg hozzá az adottságai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!