Kicsi ékszerteknőssel lehet "játszani"? Úgyértem nem lesz baja/kedveli ha simogatják, kiveszik a vízből, beszélnek hozzá, stb? 14/L
Hát,nekem pézsmateknősöm van,de nem szereti,ha kiveszem,olyankor fél.Viszont mikor a vízben van,beszélek hozzá,azt szereti.Ha meglát az üvegen keresztül,mindig odajön:)
De már 2 hónapja van meg,az első 1-másfél hónapban még félt,mindig elbújt,ha meglátott:)
14/L
Játszani nem tusz vele,ha csak nem kínozni akarod.
Tapasztalatból:viszont nagyon szereti ha beszélsz hozzá,néha kiveszed a vízből(naponta fél órára,vagy 1 órára)viszont arra mindig vigyázz ha kiveszed,hogy ki ne száradjon,vizezd a páncélját.A simogatást is szereti,de elég csiklandós a hasára.Én még azt szoktam,hogy veszek fogkefét és azzal tisztogatom a hátán a páncélt,azt is szerette,de csiklandozta és kapálódzott olyankor:)Adj neki a kezedből almát azt is szereti..
Egy vörösfülű és két sárgafülő ékszerteknős gazdija
19CS
Első vagyok.
Amúgy a teknősök stresszként élik meg,ha sokat piszkálják őket,meg ha kézben vannak.Én ezért sem szoktam kivenni,anélkül is tud szeretni,hogy a kezeimben van:)
A teknősöket nem szabad összekeverni egy macskával vagy egy kutyával... Ezt miért nem értik meg az emberek? :S
Nem bántani akarlak, de ők nem úgy fogják fel ezt a kapcsolatot, mint mi. Igen, jót akarsz neki, de azt ne felejtsd el, hogy ők másként "működnek", mint te vagy, mint egy macska pld. Egyáltalán nem igénylik a simogatást, játékot.
Amit megtehetsz: nyugodt, tiszta környezet, óvatos bánásmód. Sétátltatni kiveheted, de utána rakd be előtte egy langyos vizes lavorba, hogy lejöjjön róla a sok szösz, hajszál, egyebek amik rá ragadtak.
Azt különösen nehezen viselik ha a páncéljukat piszkálják, hiszen ott rengeteg idegszál fut, nagyon érzékenyek. ha kapálózik és menekülne az vajon mit jelent? Hát nem azt, hogy rohangászni akar játékból.
Én a tusoló rózsa segítségével szoktam tisztítani, de csak takarításkor és úgy, hogy minél gyorsabban kész legyen.
Szóval az jó, ha kézhez szoktatod, hogy ne legyen olyan vad, meg szeretettel gondozod - de ők ezt nem úgy élik meg, mint te.
Az nem baj ha mászkál a kezeden, csak vigyázz, hogy ne essen le :D Amúgy legtöbb esetben a kaja miatt mennek oda az üveghez amikor látják, hogy ott az ember, hiszen ez rögződik, hogy olyankor van etetés.
az én unokatesómnak volt 2 db kicsi ékszertekije és ő nagyon kicsi volt és kivette őőket és a szőnyegen játszott velük meg puszilkodtata őket
de elletek ajándékozva mert nagyon agresszivan bánt velük XD.. most az ovodában vannak.. szép nagyok lettek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!