Meg lehet szokni a méh csípést. Méhészkedünk. L?
Azt tapasztaltam hogy hozzászokik a szervezet. 30 év méhcsípéstől mentes városi életben kialakult egy kis allergiám. (Előtte 20 évig falun azért szúrkált meg a méh). Például ha a kezem szúrta meg akkor a szemem alatt dagadt és pirosodott meg a bőr. Aztán néhány szúrás után már olyan közömbös lettem irántuk hogy legtöbbször oda sem nyúltam ahol megszúrt. Az sem zavart ha egyszerre 5-6 nyakon csípett.
Orvosilag gyógyítják is a méhcsípés allergiát úgy hogy fokozatosan hozzászoktatják a szervezetet a méhméreghez.
Ez szerintem nem így működik.
Egy méhlsz ismerős 20 év méhészkedés után lett allergiás rá de nagyon durván.
Régen nem voltam allergiás, majd egy földbe fészkelt méhfészekbe való lépés után, ahol 400 fölötti csípést szenvedtem el, elég durva allergiám lett rájuk, megcsíp egy és feldagadok és jöhet is a mentő.
A srác, aki írta, hogy immunitás alakul ki a csípésektől, az túl sok Riddic 3-at nézett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!