Malac tartása tenyésztésre?
Első kérdésem az lenne, hogy melyek a ma legnépszerűbb sertésfajták, amiket általában tartanak?
Második kérdésem, milyen időközönként lehetnek kismalacai az anyakocának?
Harmadik, honnan tudom, hogy az adott nőstény jó anya-e?
Negyedik, mennyi idős korukban lehet továbbadni a kicsiket és elválasztásig hogyan etessem őket?
Ötödik, hogyan etessem az anyamalacot(mikor mit, hányszor, mennyit), hogy ne hízzon el, mert nem vágásra tartanám, semmiképp.
Nem hizlalásra tartanám, kétszer is leírtam. Tenyészteni szeretném.
+Egy kérdés még, mekkora területen kell tartani?
Köszi, a sertéspestisre van oltás vagy védekezés ellene?
A mangalicán kívül milyeneket szoktak tartani és mekkora hely kell bent(ól+betonos rész, etető, itató) és kint(ahol túrnak)?
Egy kocának durván 2-3 fiallása lehet, inkább 2, a vemhesség 3 hó, 3 hét, 3 nap kb. -->Ezt hogy érted összesen 2-3 vagy egy évben és mi az, hogy 3hó,hét,nap?
Első válaszoló: panelpatkányok akik csak a tescoban láttak disznót, hagyják ezt a kérdést. Egyáltalán nem halott dolog, csak sokan nem tudnak róla. De aki csinálja az tudja hogy miért éri meg, ha leraknák eléd egy tescós disznóhúst meg egy házi disznóhúst látszódik a különbség... Elmondom neked, hogy ipari körülmények közt mindenkit csak az érdekel hogy minél hamarabb elérje a vágható súlyt és már vágják is. Ezért sokféle szarságot adnak nekik amik szó szerint felfújják őket.
Kérdező: ezeket neten kis keresgéléssel megtalálhatók, de a legjob ha találsz valakit a környéken aki csinált már ilyet, nekem is egy közeli ember adott tanácsot.... Na meg az állatorvos, aki nagyon fontos ez esetben. Itt nem érdemes ilyet kérdezni, hisz sok ember aki életében nem látott vagy hallott malacról csak a boltba, az is ide ír valami hülyeséget amit ha alkalmazol csak károd lesz belőle. Tisztelet a kivételnek, de nem tudhatod ki a hozzáértő. Ezekre a kérdésekre én se tudnám pontosan a választ vagyis mindre,(ezért inkább tanácsot adok kiktől kérdezz) nekem egyszer voltak kismalacok, de nem nagyon vonz engem a tenyésztésük ezért hagytam is. Egyébként ha könnyen el akarod adni a kicsiket jobb ha nagy ismerettségi kört szerzel. (faluhelyen ez a kocsmában megvalósítható) Nekem például már a születésük után nemsokkal le voltak foglalózva a malackák. Neten is lehet hirdetni, de a legjobb ha minden érdeklődőtől foglalót kérsz, ne legyen annyi elég hogy majd elviszi, mert sok a szélhámos.
Több disznót láttam már mint te, kedves utolsó, kocsmatöltelék! Ha már minősítjük látatlanban a másikat.
Ha olyan nagy üzlet a disznó tenyésztése, hizlalása, akkor azt nem tudom, hogy miért hagyott vele mindenki fel.
Kedves kérdező!
Kívánom, hogy legyen szerencséd, de így a nulláról elkezdeni a gazdálkodást sajnos esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!