Mennyi munkából, időből, pénzből áll a vidéki állatok tartása?
Nagyon sokat voltam mar videken, rengeteget voltam a rokonoknal nagyszuloknel, megyek majd a heten is. Mindig volt valami állat disznó, tyúk, liba, bárány, stb..
Ha tartok pl 20-30 tyukot, egyeb baromfikat, 2-3 disznot, akkor reggel/este az mennyi idot vesz el? Es milyen ugy az egesz?
Valaki, aki ezt tapasztalja?
Koszi :)
17f
Sok munka, sok pénz. Tartok két tehenet, 2 disznót, 1 mangalicát, 1 lovat, 1 szamarat, 2 kecske, 2 bárány, 3 kakas, 5 liba, 5 kacsa, 5 tyúk, 3 pulyka. Nem levágásra tartom őket, az aprómarhák közül a legfiatalabb is már 5 éves. Éves szinten több, mint 1,5 millió forint a tartásuk. Ebbe nincs benne az ólak fűtése, ami villannyal megy, az engedélyek, állatorvosi díjak, meg az a 12 millió, amiből az ólak épültek.
Tavasszal szeretnék mégegy lovat, egy szürkemarhát, és egy pónit, meg bővíteni az aprómarha állományt. Az etetés kb 1,5 óra, aztán a takarítás kb fél nap. Van egy alkalmazottam, aki takarítja az állatokat, de vasárnap egyedül csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!