Milyen fajta baromfit vegyek, ha?
Keress fel farmokat a rendes házi tyúk teljesen jó tojásra is meg enni is és szaporítása sem bonyolult. Ahol szabadon tartják és nem tápozzák halálra őket. 9 tyúk meg egy kakas már bőven elég bár attól függ mekkora az udvarod. szerintem a fajta kérdést nem kell túlbonyolítani és vihetsz haza nyugodtan fiatal kifejlett állatot is.
Nekünk volt síma pipi parlagi, brahma, orpint, törpe tyúk vegyesen keveredtek is. Mindegyik másba jó :)
Ahol lakom, nincsenek farmok, amit írtál. Apróhirdetéseket olvasok, szeretnék venni kb annyit amennyit írtál, de fontos, hogy a fenti kívánalmak megfeleljen.
Rhode island-i tyúk talán megfelelne, de azt túl messze találtam eladó példányokat.
Biztos ?
Egy helyen azt írják erről: "A 8 hetes kakasok már akár 2 kiló körül is lehetnek" meg "Kakasok 4 hónapos korban már kukorékolni kezdenek, 5 hónapos koruk környékén válnak ivaréretté." Amelyik ilyen gyorsan érik, az gyorsan hal. Én nem ilyent akarok.
A baromfiak többsége 5 hónaposan ivarérett lesz.
Ez a fajta egy nagytestű, jól tojó, kettős-hasznú állat.
Nem fog 1-2 év után elpusztulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!