Alternatív mód nyúl levágására?
A helyzet az, hogy magát a nyúl megölését eddig sose én csináltam, én csak a nyúzástól kezdtem a feldolgozást. Sajnos aki eddig csinálta ezután valószínűleg nem tud majd segíteni ebben, és nem szeretnék felhagyni a nyúltartással, viszont ahogy ő vágta (fejbevágta egy dorong bottal és elvágta a torkát utána) úgy én biztos hogy nem fogom tudni csinálni. A fejbevágással van a gondom, mert félek, hogy nőként (és főleg tapasztalatlanként) nem tudok elég erőset és pontosat ütni és az állat szenvedését okozom.
Azon gondolkoztam, hogy egy normál nem engedélyköteles légpuskával ha közelről "fejbelövöm" az állatot és utána vágom el a torkát az elég hatásos? Nincs nagy tapasztalatom hozzá hogy milyen erősek ezek a fegyverek és hogy elérné-e a kellő hatást.
A rosszindulatú kommentekre nem igazán vagyok vevő, szeretném minél kíméletesebben és hatásosabban a legkevesebb fájdalmat okozva elvégezni ezt az egyébként számomra se kellemes, de szükséges műveletet.
Én inkább egy ilyet ajánlok: [link]
Lehet elsőre durvának tűnik de hatásos.
Köszönöm a lehetőségeket. A vadászok által kínált módszerek nem hiszem hogy beválhatnak nálam, mert egy vágó súlyú nyúl majdnem 3 kilós és biztos nem tudnám jól eltörni a nyakát egyik módszerrel se, tekintve hogy itt a vadászok által fogott nyulak elég kicsinek tűnnek nekem.
A kalapácson is elgondolkoztam, azzal tarkóra vagy fejre célszerűbb ütni?
Szerintem te is próbáld meg bottal megütni, nem olyan nehéz akkorát ütni, hogy egy nyúl ettől meghaljon.
Ismerősöm simán a kinyújtott tenyerével üti meg, s már ettől is vége lesz az állatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!