Ki lehet gyógyulni a mixomatózisból?
A mixomatózis sajnos halálos betegség. Mikor oltattatok, a tünetek után? Vagy mához képest mikor? Megelőzésképpen kell évente oltatni, minden évben ismételve áll fent csak a védettség.
Sajnos tapasztalatból mondom, gyermekként volt egy kis törpenyulam. Nem ismertem ezt a betegséget és hogy oltatni kell ellene, a nyuszim el is kapta. Kihívtunk egy állatorvost, belenyomott öt injekciót majd közölte hogy amúgy biztos hogy el fog pusztulni, majd tartotta a markát. Visszataszító egy állatorvos volt, azonnal lecseréltük, de sajnos a nyuszi sorsán nem változtatott.
Házinyulakat tenyésztek, én a betegséget szúnyoghálózással kerülöm el, szerencsére nem volt ilyen esetem jó 5-6 éve. Úgy tudom hogy minimális esély akkor van a túlélésre, amikor a betegséget abban az állapotában kapjuk el amikor a jószág még tünetmentes, de a fülét a nap felé fordítva látszódik már hogy elpattantak benne a hajszálerek, mintha kis véraláfutások lennének. Ebben az esetben állatorvos még tud segíteni rajta, de itt se biztos a siker.
Sajnálom a nyuszijaidat, az egyik legborzasztóbb betegség. :(
Tavaly ősszel az anyémeim is elkapták a 34 darabból 7 túll
élte.Egy anya és 6 süldő. Az anya idén már többször fialt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!