Milyen állatot tartsak, ami azért pénzt is hozna?
Miért komolytalan neked pl. az én csincsillás ötletem?
Azt szerintem kevesen tenyésztik és a prémjét szokták venni.
Érdemes is segíteni itt, ha csak lepontozzák az embert. :(
" Szép házat épített, két gyereke van, a felesége nem dolgozik és már 3 alkalmazottja van.
Igaz, neki a szakmája hentes és mészáros..."
Ja hát, ha be tudja promózni a hentesboltban, és kisker áron el tudja adni, akkor biztos megéri.
Ilyen feltételekkel valószínűleg a nyúltenyésztés is jövedelmező lenne.
"...heti szinten emellett még vásárol és dolgoz fel disznót, néha birkát is, amiket kiárul a marha és a tejtermékek mellett. "
De hát miért csinál mást, ha ennyire jövedelmező az állattartás?
A kérdésben írta:
"Kb. 1200 négyzetméter felhasználható legelőm van"
Én úgy értelmeztem, hogy van 1200 négyzetméter kaszálója, amin éves szinten pár körbála lesz. S ezen az 1200 négyzetméter kaszálón kívül van pár hektár földje is, ahol kukoricát, búzát tudna termelni az állatoknak.
Mert ha csak 1200 négyzetméter földje van összesen, akkor az aprójószág a maximum. Marha és disznó kizárva.
Legegyszerűbb lenne 30 tyúkot tartani, s eladni a tojást. Ez hozna egy kis zsebpénzt.
40 ha szántóm van.
Azt az 1200 négyzetmétert szánom az állatokra, mint legelő vagy kifutó.
"mint legelő vagy kifutó"
Magyar vagy?
Tudod mi a különbség a legelő és kifutó között?
Elmagyarázzam?
Honnan a bánatból kéne nekünk tudni, hogy te éppen mire gondolsz "legelő" alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!