Milyen állatot tartsak?
Van egy üres telkem, fű illetve gaz van rajta + néhány frissen ültetett gyümölcsfa.
Eddig van 5 vén tyúk, 4 jérce, 5 néma (pézsma) kiskacsa, 1 kispulyka (2 volt, de az egyik eltűnt sajnos) illetve 1 fiatal kecske.
Szeretnék még melléjük valamilyen állatot, lehetőleg baromfit, de nem tudom mi legyen. Láttam nagyon szép ludakat, de hangosat nem szeretnék, hogy a szomszédokat ne zavarják. Fürjeket is nézegettem, de azoknak komolyabb ketrec kell, nem is lehetnek szabadon.
Néhány pulykát veszek még, hogy a mostani ne legyen egyedül, de mindenképp szeretnék még valamit, ami szép is, de legalább finom.
Köszönöm a válaszokat!
A kecske el van kerítve a fáktól direkt. Gyöngyije van az egyik szomszédnak is, legalábbis hallom a hangját. A gyöngyi így esélyes. Voltam nemrég állatvásárban, ott láttam gyönyörű ludakat, magyart meg kínait is. Iszonyat hangosak voltak... Vasárnap lesz megint, addig kell eldöntenem.
A pulykákról hallottam hogy kényesek, ezért is csak kettőt vettem idén próbának, 4-5 hetesek voltak, most 8-9 hetesek, eddig nem volt velük gond szerencsére, csak ugye az egyik eltűnt. Még nem mondtam le róla, az egyik kiskacsa is majdnem egy hét múlva lett meg a szomszédban, pedig megpróbáltam minden rést elzárni a kerítés alján.
Esetleg még nyulakban gondolkodtam, azok is biztos szeretnék a helyet, kisebb ólat tudnék is építeni nekik is. Csak egy irányból van szomszéd abban az oldalban, onnan hallottam a gyöngyit, láttam lovat is, néma kacsát is, tyúkokat, dísztyúkokat is. Nem tudom mennyire zavarná őket a lúd. Nem sokat, csak párat gondoltam, inkább csak a szépségük miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!