Milyen magas legyen a tyúkkerítés?
Figyelt kérdés
A telek kerítése 150 cm, ezen belül pár négyzetméter el lesz kerítve a tyúkok számára,aminek a teteje nem lesz zárt. A fajtákról még nem tudok nyilatkozni,elsősorban kendermagos,vörös,magyar fajtákat (erdélyi kopasz). Az itáliait és a japán tyúkot a repülés és egyéb okok miatt kizártam,bár tudom elvileg lehet szárnyat is vágni..de ha nem muszáj..Nem tudom,hogy az általam felsorolt fajtáknak milyen magas kerítést érdemes csinálnunk..gondolom drótfonatos kerítés.2017. aug. 17. 16:31
1/9 anonim válasza:
Ez a magasság (1,5 m) elég lehet, ha nem lesz az udvaron magasabb dolog a kerítés közelében, amiről fel/átrepülhetnek. Ahogy öregszenek és híznak, annál kevésbé repkednek majd magasra.
2/9 A kérdező kommentje:
Az 1 m-es tyúkól tetejére ami lábakon áll.. nem tudom rámennek-e..nem tudom hol célszerű elhelyezni..
2017. aug. 17. 17:50
3/9 anonim válasza:
Őshonos magyar tyúkfajtáknál számolj azzal hogy max 2 kg- osak és ugyan úgy száll mint a gyöngy (kis túlzással).Max 150 elég a hagyományos mindenféle tyúkoknak amik a házaknál vannak.A díszfajtáknak általában nagyobb kell meg az őshonosnak is mert hát azok tényleg szikár kis jószágok.De miért nem tartasz pl Brahma-t vagy mész ki a börzére és veszel pár vörös tyúkot?Ezek nem szeretnek repülni.A többinek kell a 2m es simán,de ha vágod a szárnyát mégis akkor elmondom hogy vágd mert van aki leszedi az egészet mind 2 oldalt és az baromi randa + kényelmetlen is neki.Nagyon egyszerű.Az egyiken leszeded az első max 7 tollat,amiket a hústól min 3 cm re kell elvágni úgy hogy más tollat ne vágj át közben.Ha így csinálod lehet 1 m es kerítésed akár japánnal is mert ezzel a módszerrel teljesen röpképtelen mégsem látszik ugyanis a hátsó fedőket nem bántjuk.
4/9 A kérdező kommentje:
Ha 2 m-es a kerítés,akkor bármilyen fajtát tarthatok,és nem kell vágnom a szárnyát? A külső kerítés ugye 150,de azt csak akkor tudják átrepülni,ha kiengedem őket füvet zabálni.) A kapirgálós rész kerítésénél tudok 2 m magasat csin.
2017. aug. 17. 20:28
5/9 anonim válasza:
Hát ebben a szárny témában nem vagyok biztos...mi a japánok első 8 tollát vágjuk le és így is ami 2m magasságban van arra fel tudnak repülni...
6/9 anonim válasza:
Az lehetetlen.Éveket át használtam galambon kacsán gyöngyös és egyeben az 1 m t nem éri el vele.De ez max japánnál van.Ha mégis kibír akkor tedd ugyan azt a másik szárnyával is.Az már majd csak biztos.De nagyobb tyúkoknál beválik.
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor lehet a japánt érdemes hagynom..ha ennyire repülő
2017. aug. 18. 09:08
8/9 anonim válasza:
Míg jércék voltak, nekünk is muszáj volt a szárnyuk végét visszavágni, mert nem volt az a kerítés ami megállította, ha gondolt egyet...
9/9 anonim válasza:
Ha nem akarsz "betonerődítményt" akkor tényleg hagyd a japán tyúkot. Én a szárnyát szoktam vissza vágni nekik. Ismerősünk tanyán él,ott télen nyáron a meggyfán alszanak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!