Miért van az, hogy a hagyományos fajták gyakran sokkal szebbek, mint a hibridek (pl. magyar parlagi tyúk vs. Hús és tojóhibridek/ mangalica, csüngőhasú vs. Fehér húsdisznók/ bronzpulyka vs. Húshibrid, stb)?
Figyelt kérdés
2017. febr. 10. 22:43
1/5 anonim válasza:
A hagyományos fajták ránézésre voltak szelektálva.
Az intenzív fajták pedig értékmérő tulajdonságok alapján. (Pl növekedési erély, takarmányhasznosítás, tojástermelés, húsformák...)
Egyébként nekem az ipari disznók jobban tetszenek, mint azok a piszkafalábú zsírzsákok (mangalica, csüngőhasú).
2/5 anonim válasza:
azt tudtad hogy a csüngőhasú se nem hibrid se nem hagyományos? :DD
3/5 anonim válasza:
Én nem tudtam, felvilágosítanál?
Úgy tudtam, hogy a házisertés egy ázsiai eredetű fajtája.
(Ázsiában hagyományosan háztáji.)
5/5 A kérdező kommentje:
"azt tudtad hogy a csüngőhasú se nem hibrid se nem hagyományos? :DD"
Egy szóval se mondtam, hogy csak magyar fajtákra gondolok.
2017. febr. 11. 10:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!