Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Manapság mennyire érdemes...

Manapság mennyire érdemes nyulat tenyészteni?

Figyelt kérdés

Szeretnék nyuszikat tartani már régóta és arra gondoltam, hogy megpróbálnám a nyúltenyésztést, viszont azt olvastam, hogy nem nagyon veszik őket és úgy éri meg jobban ha magunknak tartjuk vagy a húsát adjuk. Na most én olyan vagyok, hogy egy tyúkot se vágnék le szerintem soha, pedig falusi vagyok.

Kezdésnek 3-4 anyára és 1 bakra gondoltam. Hogyan lehet vevőkört szerezni és szerintetek milyen fajta nyulat érdemesebb tenyészteni? Először egyszerű házira gondoltam de gondolom az még annyira sem kell. Helyük lenne, a takarmányra nem lenne gond mert van több kaszálónk is lucernával bevetve. Vannak még bárányaink, kecskéink, libák, tyúkok.

2016. nov. 1. 22:56
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
nyulat még az ellenségnek se,csináltuk,és utálom mint a rosszpénzt!!Zabál világnak,hülye ólakat gyártani neki hogy ne rágja szét,ne tocsogjon a szarban...,büdösek,ha megcsípi a szúnyog beledöglik meg minden apró nyavaja gond van vele,én nem szeretem neked se ajánlom mert bár szaporítani könnyű eladni nem lehet,húsát nem szeretik ha mégis nem eszik mert drága vagy nem akarják mert cukinak találják stb.de ha már van hely és tenyészteni akarsz jószágot tartsál kacsát,viszik mint a cukrot,ritka,alig van 1-2 tenyésztő,akár saját részre is jó,drágább mint a nyúl sokkal,ha szépek akkor eladhatod párját 30 000 ft ért,nyulat mikor adsz ennyiért?
2016. nov. 3. 00:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha ennyi állatod van, akkor tudod mit jelent állatot tartani, szóval az nem lenne gond :) Én nagyon sok embert ismerek, aki nagyon szereti a nyúlhúst. A Lidl-ben szokott ritkán lenni hűtött nyúlhús, már kora reggel elkapkodják az összeset. Szóval van rá kereslet, mert állítólag sokkal egészségesebb a fogyasztása, mint bármely más húsé.

Egy ismerősöm tart nyuszikat, tőle is ki szoktak néha könyörögni egyet-egyet, bár ő csak azért tartja, mert a gyerekei nyuszira vágytak. Soha nem volt a nyusziknak baja. Nem betegek, egy sem pusztult el, teljesen egészségesek. Pedig nincsenek agyontutujgatva.

A rossz hír csak az, hogy sajnos élve nem nagyon tudod eladni, legfeljebb ha valaki hobbinyuszinak venné. Ha lenne valaki, aki megnyúzza, el tudnád adni a húst.

A nyuszis ismerősöm egyébként csak nyulat eszik, más húst nem. Fasírtot, rántott húst, mindent nyúlból csinál. A gyerekei sosem vették észre, hogy nyulat esznek. Ja. Sima házinyula van.

Ő elmondta néhány ismerősének, hogy ezt esznek, adott egy-két embernek, azóta pedig többen is kértek tőle. Nem adja el nagyban, mert sem rengeteg nyula, sem ideje nincs ezzel foglalkozni, csak heti párat ad el, amikor megunja, hogy rágják érte a fülét :)

2016. nov. 18. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!