Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Ajánlott tehenet tartanom...

Ajánlott tehenet tartanom suli mellett? 15 éves vagyok és most megyek 9. -be.

Figyelt kérdés
Bejárós leszek így napi 2 órát utazok. Az lenne a legfontosabb hogy mennyi ideig tart megfejni és megetetni egy tehenet és hogy ajánlott e. A célom a tehéntartással egy kis pénz szerzése és nem a szüleimtől kéregetni és egyébként is szeretem az állatokat. Már több mint 4 éve vannak nyulaim de most eladom őket mert sokáig tartana ellátni őket reggel és délután. Szerintem itt helyben el tudnám adni a tejet mert mi is háztól hordtuk. Egyébként egy kis városban lakok. Még nem volt tehenünk. Így olyan kérdésem is lenne hogy mit eszik, kell e oltani.

2016. aug. 17. 20:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Munka egy tehénnel kb annyi van mint pár db. nyuszkóval.

Ha belegondolunk nem egy marék hanem egy villa füvet, szénát se tart hoszabb ideig nekidobni. Max. a takarás nekik...

Viszont ha egy tehén elpusztul nagy a veszteség.

2016. okt. 11. 07:51
 12/13 anonim ***** válasza:
Neem. Ugyanis nem is az a gond hogy fejni etetni trágyázni. De kaszálni kell ősszel is meg tavasszal iskola idö alatt. Abrakhoz szemes gabonát azt venni akarod vagy termeszteni? Elletni kell hogy tejeljen. Éjszaka ellik leginkább másnap hogy mész iskolába. Néha hetekig is kell éjszaka kijárni nézni nem e ellik. Körmölni szarvazni is kellhet...Tőgy gyulladást is könnyen kap, ha olyanja van rúg fejéskor rúgja a borját. Délbe jön rá a hülyeség...Kecske tejet nem tudod eladni? Kezdetnek kecskét javasolok..fb állatenyésztők csoportjába lépj be és tedd fel ott is igy a kérdést....
2016. okt. 11. 20:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Most volt kéknyelv betegség kérődzők ki voltak évekig tiltva vásárokból. Kerge marha kór járvány is .
2016. okt. 11. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!