Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Keltek kis csibéim és allig...

Horváth Matyi kérdése:

Keltek kis csibéim és allig van bennük élet jel nit csináljak?

Figyelt kérdés
Kelt néhány kis csibe hagyományos kettőhasznosítású és ma van a második napuk. Bele raktam dobozba raktam bele vizet meg indutó tápot, lámpát is raktam nekik be és valamiért nem akarnak enni se inni és csak fekszene mint akik nem is élnek de kozben néha csipognak meg mozgolodnak. De már be is hoztam a házba őket mert ittbent jo meleg van és semmi változás. Mit csináljak velük? Lehet valamit adni nekik? Vagy legalább lekozelebb ne forduljon elő ilyesmi! Köszönöm a tanácsokat!

#tojás #tanács #Kis csibék #keltek #nem mozognak
2016. márc. 16. 21:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Kelés után 1-2 napig természetes, hogy csak fekszenek és alszanak. A kelés nagyon nehéz és megerőltető dolog. Arra figyelj, hogy folyamatosan 32-34 fok hőmérsékletet igényelnek, amit hetente 2, max. 3 fokkal lehet csökkenteni. Kezdeti kajának nagyon jó még a főtt tojás fehérje (sárgája nem, mert letapadhat a begyben!), inni kamilla teát szoktunk nekik adni.
2016. márc. 17. 11:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha nem esznek szórd meg a hátukat a táppal, azt majd lecsipegetik egymásról, megtanulják, hogy hogyan kell enni. Az itatót sem biztos, hogy tudják használni, finoman fogj meg egyet-egyet és tedd a csőrét a vízbe. Így kénytelen lesz inni, megtanulja, hogy hol van az itató, a többi pedig látja és utánozni fogja.
2016. márc. 17. 16:03
 3/3 anonim ***** válasza:
a hátát pont hogy ne szórd meg táppal, mert akkor meg egymást fogják kicsipkedni később és kialakul a kannibalizmus. a vizet meg kell találja saját magától is. mi a helyzet velük amúgy?
2016. márc. 19. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!