Mitöl bolondul meg egy kecske szinte egyik naprol a masikra? Bövebben lent.
Figyelt kérdés
7 honapos es lany. 5 hetes volt amikor kaptuk. Nagyon aranyos, okos, kedves kis kecske volt kb. 1-masfel honapig. Utanna meg mint aki hirtelen szinte egyik naprol a masikra megbolondult, mekeg esz nelkül, soha semmi nem jo neki pedig mindent megkap ami egy kecskenek kell. Mivel rendszerint felszedte mar akkor is a keritest, kötelet kapott a nyakaba jo hosszut h nagy területet be birjon jarni, csak egy idö utan beütött neki vmi es folyamatosan eltepte a vastag kötelet. Közben mar nött annyit h kiengedtük a nagy kecskek köze legelni. Az elsö napokban jol elvolt, reggel kiengedtük este behoztuk. Mar kb 2 honapja kijar velük legelni, DE este nem hajlando magatol haza ballagni pedig nem hosszu az ut, erte megyek, eddig hagyta magat szepen megfogni es bevezetni, de ma nemtudom mi törtent vele, szokasos idöben mentem behozni, nem h oda jött volna hozzam inkabb elszaladt, nem birtuk befogni 2-en sem, mar minden fele kajaval csalogattam ami a kedvence de nem jött söt inkabb elszaladt tölem. Vegül a parom nagy nehezen bezavarta de ez kb 1 oras procedura volt. Es mar elöre tudom h innentöl kezdve most mar mindig ezt fogja csinalni. Szoval bent a nagy kertunkbe nyilvan nem marad mert mekeg esz nelkül es kiszedi a keritest. Ha kiengedjük meg nem akar este bejönni. A nagyokat este bezarjak, mit akar ö egyedül kint a semmi közepen a sötetbe? Van vmi ötletetek hogy lehetne megnevelni?2015. okt. 8. 22:30
11/12 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom h o konkretan honnan orokolte azt h ilyen mekegos es kezelhetetlen. Ismerem a szuleit egyik sem ilyen sot a testvere sem aki egyszerre szuletett vele pedig az fiu. A gazdaja nem messze lakik tolunk, van 5 fejos kecskeje meg egy bak. 6-uk kozul az o anyukaja a legokosabb a csapatba. Ez nemtudom h kitol orokolteh ilyen idiota. A nagy kecskek gazdaja sem erti h mert ill mitol lett ilyen.
2015. okt. 9. 20:27
12/12 anonim válasza:
A kecske egymagában nem szeret lenni. Hülye lesz otthagyni a nyájat, neki az a természetes, hogy társai között van.
Amíg gida volt, ti voltatok a nyáj, meg hát ugye többet aludt, evett, nőtt-fejlődött mint a kiskutyák, gyerekek is. Megnőtt, ivarérett lett (amúgy pont ivarzási szezon van), rájött hogy van élet az embereken túl.
Nem kell megsértődni, vagy beszereztek neki fajtársat, vagy odaadjátok ezeknek akikkel együtt legel, vagy ezen túl harcoltok vele és láncon tartjátok - bár ennek nem sok értelme van... Vagy megeszitek - nagyon finom ám a kecskehús!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!