Mitöl bolondul meg egy kecske szinte egyik naprol a masikra? Bövebben lent.
Ne haragudj, de jót nevettem, nagyon vizuális vagyok :D
Szerintem unatkozik és sokkal jobban érzi magát a társaságban, azért nem akart hazamenni. Nem tudom, hogy nevelnek kecskét, csak azt, hogy nagyon tudnak rosszalkodni :)
Kedves, hizelkedö:) Szepen legelgette a kertben a füvet, csendben volt csak nagyon ritkan mekegett es akk is halkan, sötetedeskor beballagott az olba es aludt stb. Nem lazadozott folyton mint most.
Ezözö hozzaszolo: tudom h jol erzi magat a nagyokkal de mar ez alatt a 2 honap alatt megszokhatta volna h masnap reggel ujra ki van engedve es egesz nap velük lehet.
Nem értek hozzá, de szerintem csak megnőtt és igazi kecske lett. A kecskék bolondok. Haladás, hogy eltépte a kötelet, az itteniek állandóan gordiuszi csomót képeznek belőle, lerövidítik, hogy ne tudjanak moccanni s a lábukat is felkötik vele... Minden egyes alkalommal, legalább az egyik kecske kötözött sonkát játszik. Plusz folyton leeszik a kinti kis fáimat, de az normál kecskeviselkedés.
Van egy hím, az egyszer még az újságba is bekerült, mert megszökött és bejárta a fél megyét, persze bajt kavart, fura lett volna, ha nem.
Nekem semmi közöm nincs hozzájuk, csak sokszor látom őket. Olyankor kicsit pánikolnak (sose bántotta őket senki szerintem), én kiszabadítom a felakadt lábukat, majd sétálok tovább.
A kerítéskiszedés viszont nekem új, ilyet még nem láttam kecskétől.
# 6/6
Epen ez az, h nem akar velünk lenni, utal pedig mi szeressük öt.
Pedig pontosan ilyen volt regebben. Hizelkedett, üdvözölt ha jöttem haza. Am van kutyam, 2 is:)
Am a csirkek is tudnak szeretni, tapasztalatbol irom. Gyerekkoromban mindig voltak haziallataink, csirke, kacsa, liba, diszno.
4 kecském van jelenleg, eléggé ismerem a furfangjaikat. Nálam földbe vert cövekhez vannak láncolva középvastag 3 méteres lánccal. Forgó karabinerjük van, így nem csavarodik föl. De a vas cöveket le kell ütni jól a földbe a végére keresztben vas van hegesztve, hogy a láncot tartó karikát ne tudja kihúzni és a láncot se tudja feltekerni. max 2 óránként arrább kötöm egyszerre 3-4 órát vannak kikötve, 2 szer naponta.3000 négyzetméteren legelnek 3 sorban, hogy egymásba se gabalyodjanak bele.
A kecskéd ha kezelhetetlen, márpedig úgy néz ki hogy az, akkor meg kell válni tőle. Megnevelni szinte lehetetlen.
Van a csapatban egy jerke nagyon mekegős, ha éhes vagy szomjas azonnal mekeg, ha meglát mekeg. A többiek csendesebbek. Az ő utódai is mindig öröklik a mekegős jellemet, így túl szoktam rajtuk adni. Bőven elég egy mekegő a csapatban. Van egy idei bak, nagyon harcias, ha lenne szarva felöklelne. Jó ideje nem tartok szarvas kecskét. Ez a harcias bak is levágódik a hétvégén.
Kibírhatatlan természetű kecskének nálam nincs kegyelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!