Ha bio csirkéket szeretnék nevelni, mivel etethetem őket?
Kedd érkeznek a naposcsibék. Lehet kapni mindenféle tápot, de ezek eredete gondolom nem felel meg a célnak....
A kiscsirkék milyen kortól ehetnek füvet ? Mert az van korlátlanul a kertben és biztosan bio.
komolyan kifizetsz 80 ft-ot egy biotojásért? menj ki a helyi piacra, és vásárolj egy idős nénitől, aki csak 10-20 tojáskával ácsorog! sokkal biobb tojást kapsz, mint a tescóban.
biokukorica? sok szerencsét xD
Te jó ég, még mindig nem szereztél a csirkéknek kaját? Nem úgy van hogy ma jönnek/jöttek?
Egyáltalán csináltál nekik valami helyet, ahova el tudod őket rakni? Persze olyan "fallal, kerítéssel", amin keresztül a naposcsibe nem tud kibújni. Na meg persze fertőtlenítve kell, hogy legyen. A naposcsibe nagyon nagyon törékeny állat, ugye tudod.
Tudod biztosítani nekik a megfelelő hőfokot? Ha kicsit is hűvösebb van, ne adj isten megfújja a szél, megfázik, elpusztul.
Amúgy meg még egyszer leírom, kukorica és búzadarával szokták etetni őket, vagy táppal. Kiegészítésként lehet adni nekik apróra vágott főtt tojást és zöldet. De a fő takarmány a dara.
Csibeitatót vettél? Nem jó nekik a sima tál mert belefulladhatnak. A vize se legyen túl hideg, mert attól is baja lesz. Még az előneveltnek is.
Jól beleválasztottál amúgy. 0 tapasztalattal naposcsibét venni. Nem azon kell elsősorban gondolkodnod, hogy bio legyen, hanem hogy életben maradjanak egyáltalán.
A hőfokokról találtam egy korrekt leírást.
1-3 napos korig 35 Celsius fok
3-7 napos korig 32 Celsius fok
7-14 napos korig 29 Celsius fok
14-21 napos korig 27 Celsius fok
21-28 napos korig 25 Celsius fok
28-35 napos korig 22 Celsius fok
35 napos kor felett 18-20 Celsius fok
Bio csirke:
Területméreted megfelelő?
Nagyobb 20m2/db-nál?
60%-ban fásított?
500m-es körzetben a szomszédaid sem permeteztek?
Megfelelő színű a csirkeólad?
Megfelelő bio festéket használtál?
Beszerezted a bio kaját? (Erről tudjuk, hogy NEM!)
Van bio minősítést igazoló papírod?
Rendelkezel biotermelői papírokkal?
Vajon a csibéid megfelelnek-e a biocsirke kategóriának?
Még lehetne sorolni napestig, de a lényeg a következő, ha bármelyik kérdésre NEM a válasz = NEM LESZ BIO A CSIRKÉD!
De legyen néhány kérdés amikre, ha a válaszod IGEN = nem lehetsz bio:
Tervezel-e nekik moslékot, állati eredetű fehérjét, (legyen szó akár egy megfőzött biotojásról) adni?---Amint adsz nekik már nem lehet bio!
Megástad-e a kertben levő fák 5m-es körzetében a talajt (utóbbi 5 évben)?
A kertben levő gyümölcsfák körül szoktál-e kapálni (utóbbi 5 évben)?
Permetezed-e a fákat?
Még lehetne sorolni napestig, de a lényeg a következő, ha bármelyik kérdésre IGEN a válasz = NEM LESZ BIO A CSIRKÉD!
Kérdésed kiírása óta eltelt 6 nap, a csibék megérkezésétől 4 nap, szeretném ha megválaszolnád a következő kérdésemet.
Volt túlélője a bio csibe hadműveletnek?
Igen, itt van mind az összes kedden érkezett csibe.
Vettem egyúttal ún. indító tápot, mert ez volt legegyszerűbben elérhető. De többet nem szeretnék, viszont az alternatív lehetőségeket időbe tart felkutatni.
Nem érdekel semmilyen minősítés, se papírok. (Tudom, hogy meg az ilyesmi, valaki mesélte....undorító maffia a vége)
Már írtam, hogy saját fogyasztásra kell bio csirke, mert nem lehet kapni olyant. És az is igaz, hogy nulla a tapasztalatom, viszont képes vagyok tanulni.
A helyi piacon már nincsenek nénikék, akik tojást árulnának, csirke meg végképp nincs. Ez év tavasza óta "haldoklik" a városi piac (Pest megye).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!