Mi lenne, egy tó szigetére csirkéket és kakasokat telepítenék?
Most először 4 fehér leghorn kakast veszek, szombaton megyek értük és visszük be a szigetre. 7 hetesek, 12 km-re vannak a tótól (bringával szállítom majd őket), 600 Ft/db áron. Figyelem majd a hirdetéseket, ha lesznek előnevelt gyöngytyúkok, azok lesznek a következők.
A szigeten van 4-5 épített horgászbódé, és horgászok szoktam ott lenni. Csak nem fogják majd meg őket és viszik haza, a bozótosban nehéz őket kergetni.
A fehér szín a lehető legrosszabb választás szerintem, messziről látszik, nem tud elbújni, a leghorn meg pláne életképtelen a vadonban, hiszen az egy extrém tojófajta.
Az ötlet önmagában amúgy nem rossz, teljesen működőképes lehet, csak megfelelő fajtát kell hozzá használni. Én tuti valamilyen igénytelenebb, törpe vagy keverék tyúkokat/kakasokat vinnék, sötét színűeket, azok simán felgallyaznak éjszakára, önállóan költenek, szaporodnak. Azok túlélnek.
Babám a fantáziaszigeted méretei mesések :)
Neten rákerestem mennyi az annyi:
9ha tó + 120nm-es ház 0,1ha-os szigeten = 265 000 000Ft
5ha tó + 0,6 ha erdős sziget = 311 000 000Ft akciós!
5ha tó + 1,5ha vadfüves sziget = 417 500 000Ft
Ezek alapján a fantáziaszigeted alap hangon is
kb. 1 000 000 000Ft
Ha ennyi pénzed van, akkor megfog élni a néhány db csirkéd, erről szolgák hada fog gondoskodni és még apukádnak sem kell megmondanod!
#15 Van valami törvény arra, hogy magánszemély csak saját tavon és saját szigetre telepíthet baromfikat? :D
Itt van a sziget egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!