Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mi lenne, egy tó szigetére...

Mi lenne, egy tó szigetére csirkéket és kakasokat telepítenék?

Figyelt kérdés
Adott egy tó, rajta egy 5 hektáros sziget. Fák, bokrok, fű, csalános, bozótos. Arra gondoltam, hogy veszek pár csirkét meg kakast és szabadon engedem őket a szigeten. Meg tudnának élni?
2015. máj. 6. 22:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Most először 4 fehér leghorn kakast veszek, szombaton megyek értük és visszük be a szigetre. 7 hetesek, 12 km-re vannak a tótól (bringával szállítom majd őket), 600 Ft/db áron. Figyelem majd a hirdetéseket, ha lesznek előnevelt gyöngytyúkok, azok lesznek a következők.

A szigeten van 4-5 épített horgászbódé, és horgászok szoktam ott lenni. Csak nem fogják majd meg őket és viszik haza, a bozótosban nehéz őket kergetni.

2015. máj. 7. 21:27
 12/18 A kérdező kommentje:
Ma vettem 4 kakast, be is vittük őket csónakkal. Nagyon aranyosak, egyből elkezdtek kapirgálni, remélem nem fogja meg őket senki és semmi. :)
2015. máj. 9. 20:34
 13/18 anonim ***** válasza:

A fehér szín a lehető legrosszabb választás szerintem, messziről látszik, nem tud elbújni, a leghorn meg pláne életképtelen a vadonban, hiszen az egy extrém tojófajta.

Az ötlet önmagában amúgy nem rossz, teljesen működőképes lehet, csak megfelelő fajtát kell hozzá használni. Én tuti valamilyen igénytelenebb, törpe vagy keverék tyúkokat/kakasokat vinnék, sötét színűeket, azok simán felgallyaznak éjszakára, önállóan költenek, szaporodnak. Azok túlélnek.

2015. máj. 10. 15:18
 14/18 anonim ***** válasza:
Krédli (japán) tyúk biztosan elboldogulna. :) Nekem van pár, nem semmi madarak, simán átrepüli a 2 méteres kerítést. És szeretnek a fán aludni. Egész nap kapírgálnak, vadásznak.
2015. máj. 11. 21:03
 15/18 anonim ***** válasza:

Babám a fantáziaszigeted méretei mesések :)

Neten rákerestem mennyi az annyi:

9ha tó + 120nm-es ház 0,1ha-os szigeten = 265 000 000Ft

5ha tó + 0,6 ha erdős sziget = 311 000 000Ft akciós!

5ha tó + 1,5ha vadfüves sziget = 417 500 000Ft

Ezek alapján a fantáziaszigeted alap hangon is

kb. 1 000 000 000Ft

Ha ennyi pénzed van, akkor megfog élni a néhány db csirkéd, erről szolgák hada fog gondoskodni és még apukádnak sem kell megmondanod!

2015. máj. 11. 21:12
 16/18 A kérdező kommentje:

#15 Van valami törvény arra, hogy magánszemély csak saját tavon és saját szigetre telepíthet baromfikat? :D

[link]

Itt van a sziget egyébként.

2015. máj. 11. 21:20
 17/18 anonim válasza:
Én inkább attól tartanék, hogy más ember vadászhatja le őket.
2015. máj. 15. 18:55
 18/18 anonim ***** válasza:
megvannak még a jószágok a szigeten ?? :D
2015. júl. 10. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!