Szerintetek érdemes lenne ezt a keltetőgépet megvennem?
Sziasztok! Ma nézegettem a keltetőgépeket és találtam egy egész jót ami árban se olyan húzós.
Olvastam hogy van benne forgatómű is. Az egyik kérdésem az lenne hogy ez megoldja a tojások teljes forgatását, szóval nem kell belenyúlkálnom kézzel? :D
A másik az lenne, hogy úgy 20 normál méretű tyúktojást akarok beletenni, a maradék helyre meg törpe tyúk tojását. Ezek a tojások azért kisebbek mint egy normál tyúk tojás. Azért a forgatómű tudja majd forgatni őket?
Szia! Amit ilyenből kézbe vettem, abban a tyúktojásnál sokkal kisebb tojások nem maradnak meg fixen, tehát törpetyúkhoz nem igazán alkalmas, sőt kisebb vagy extra nagy tyúktojásokhoz sem.
A gép maga nem rossz, de ahogy elnéztem pár dolog hiányzik.
Azt írja, hogy automatikus a hőmérséklet beállítása, ami azt is jelenti, hogy te nem is tudsz rajta állítani, amire viszont szükséged lehet. Egy-két évi használat után a beépített hőmérője bizony elállítódhat, és mivel nem lehet újrakalibrálni, lázmérős vagy hőmérős ellenőrzések után neked kell finomítani a hőmérsékletet. Ezen ilyesmire nincs módod.
Szükséges lehet egy páratartalom mérő is, érdemes olyat nézni, amiben beépített ilyen van.
Ajánlom erről az oldalról a 7-es számú masinát: [link]
kb negyven tojás fér bele, de állítható a hőmérséklete és van páramérője (a leírás szerint)
A kerek masinát csak akkor venném meg, ha állítható a hőmérséklete de sajnos erről nem igazán látok infót sehol.
Az általad nézett oldalon is van egy jobb, bár kicsivel drágább:
Ha döntenem kéne ezt venném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!