Érdemes keltetőgépet vásárolni?
Nekünk van HU-100SK keltetőnk.
"Milyen kelési arány érhető el vele?"
A kelési arány mindig a tojósoktól függ (persze ha nincs leállás, mindig folyamatosan tud menni a gép, azaz nem zavarják meg a folyamatot). Volt amelyiknél 100%-os volt az arány, és volt ahol még 10% sem volt... szóval eléggé változó, de összességét nézve 80-90% közötti.
"Milyen keltetőgépet ajánlotok típusra, méretre, árra nézve?"
Már említettem, hogy nekem milyen van. Ha most viszont vennék, akkor őt venném meg:
Bár az ára a duplája, de egyszerűbb, jobb, kényelmesebb (a bátyám tanulva belőlem, már őt vette meg :)
Ugye az enyémet kézzel kell forgatni, és ez elég macerás x napon keresztül figyelni rá, de kezdésnek tényleg jóféle.
Vannak dolgok amiket érdemes megvenni hozzá:
szünetmentes táp (2 db van, és amikor nem használom, akkor a pc-khez teszem), külön túlfesz védő, átvilágító lámpa, egy tucat hőmérő, páramérő, és szakkönyv
Vannak magánvállalkozók is, akik összeraknak neked kérésre adott pénzből, bár csak így látszólag ismerem ezeket:
itt egy elég erős vázat add neki (nem hungarocell!!), és a motor pedig az változó, amit könnyedén cserélhetsz (mondjuk te is készíthetsz).
Mit akarsz keltetni?
Én a fürjeket ajánlanám, esetleg vadkacsa, fácán, ezek olcsó kategóriásak, de még is van pénz bennük.
Értem!
Akkor egy kalappal hozzá, bátran vágj bele, még pénzt is kereshetsz vele! :)
Régi kérdés de talán hasznos lehet a hozzászólásom:
Gyöngytyúkokat írtál. Azok is kelnek? Mert úgy hallottam a gyöngyös ritka vacak kotló és nevelőnek sem igazán jó, mert túl ideges, felugrálós, riadós, ezért ajánlotta nekünk egy tenyésztő, hogy keltetőgéppel keltessük a gyöngyöstojásokat. Az első adagnak még másfél hete van. Érdekel az eredmény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!