Üdv! Elsősorban állattartók, és a nyúl tenyésztésben jártas emberek válaszaira és tanácsira lennék kíváncsi! A kérdésem, meg éri-e nyulat tartani?
Nyúl tenyésztésbe szeretnék belefogni!Hely és a körülmények jó lehetőséget biztosítanak számomra a nyúltenyésztéshez.(megoldható a teljesen zárt helyiségben tartás,férgeg és szúnyog nem fér(ne) a nyulakhoz).
Jelenleg 2 tenyészérett anya,és 1 baknyulam van.A kérdésem az lenne,h meg éri-e őket felszaporítani,és úgymond "másodjövedelem" céljából foglalkozni velük? Szemes takarmányhoz olcsóbban hozzá tudok jutni a bolti árnál,széna kérdése megoldható.0,1 Ha a kertem,pár nyulnak való lucernaszénát kis időbefektetéssel meg lehet termelni.Meg éri-e leadni a nyulat élősúlyban?Van-e rá kereslet?Mennyi anyát kéne ahhoz tartani,h tényleg legyen belőle némi pénz?
Internete sok különböző érvelés van mellette-ellene,nem találtam hasznos tanácsokat!Ha tudtaok valami használható agrár fórumot,kérlak osszátok meg velem.Remélem olvassa valaki,aki ezzel foglalkozik,és tud nekem segíteni:)Köszönöm:)
Üdv!
Nekem a szüleim nyulaztak kB 10 éve 50 anyával 5 bak a takarmányt vették élősúlyban akkor 550 ft/kg volt most nem tudom mennyi ők felszámolták mert nem érte meg anno.amúgy húsnak állat tartási hobbiból én is tartottam vörös kos orrúakat de ők kedvencek voltak
mielőtt belekezdesz mindenképp olvas irodalmat róluk net tele van vele tartás tenyésztési ciklus leadási súly takarmányozás ellés és a legfontosabb betegségek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!