Anyanyúl jelzi valamilyen módon, hogy befogadóképes?
Egyre inkább nyugtalanít a téma, hogy az anyának való nyuszi szokott-e tüzelni vagy sem. Még kezdő nyúlász vagyok. Mindössze egy bakom és egy anyám van. Két különböző helyről hoztam őket, hogy a tenyésztés elején ne legyen beltenyészet. Közepes termetű, húshasznosítású fajtákról van szó, elmúltak már 5 hónaposak, de nem tudom, hogy miképp vágjak bele a párosításba.
Akitől hoztam a bakot, azt mondta, hogy az anyanyúl jelzi, ha kész van a párosodásra (felduzzad és piros lesz az ivarszerve). Akitől a lányt hoztam, aszerint nincs különösebb jele a párosodási szándéknak. Be kell tenni az anyát többször ( olykor napokig) a bakhoz és néhány nap múlva be fogja fogadni. Csak vigyázni kell, hogy nehogy kárt tegyenek egymásba. Nos Én ettől riadtam meg. Most akkor mire is figyeljek, mit is csináljak?
A netes és könyves szakirodalom nem igazán írja le pontosan (kezdők számára) mit és hogyan kell csinálni ilyenkor.
Segítsetek légyszi, ha elküldtök linket ami esetleg kapcsolódik a témához csak elkerülte a figyelmemet már azt is megköszönöm.
Köszönöm a válaszokat!
Sokat segítettek nekem.
#2es: a címeket ha megkerlek meg tudnád adni nekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!