Most ellett kecskét lehet-e már fejni?
Köszi!
Én is így tudtam valahogy, h inni ugyan még nem lehet, de muszáj kifejni. Akkora tőgye van, mint egy jól tejelő anyának, közben meg ez az első ellése még.
Persze, fejjed csak neki, nehogy baj legyen, meg az sem árt, ha megszokja az érintésedet, meg a tényt, hogy reggel-este abrakoláskor csöcsörészés is van. Az is elképzelhető, hogy a gida az első hetekben csak az egyik cicit szopja majd, a másikat kompletten meghagyja neked - kb 10 nap után már meg is lehet inni.
Aztán ahogy nő a gida, úgy fogja egyre jobban kiszívni mindkét tőgyfelet, és én kb 6 hetes korukban szoktam elkezdeni aztán nappalra elzárni őket egymástól (akkor az egész napközben termelődött tejet kifejem este, a gidáé az, ami reggelig termelődik), aztán 8 hetesen elkezdeni teljesen leválasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!