Tyúk alá, mikor érdemes elkezdeni gyűjteni a tojást, hogy el üljön?
:) Semmi baj, senki nem az anyja hasában tanulja meg a dolgokat.
Ha nincs meg benne az ösztön (ami öröklött, nem pedig tanult) akkor nem számít, hogy van-e a fészekben tojás. Viszont ha örökölte a hajlamot, akkor elősegítheti a dolgot. Én vennék pár műtojást és azt hagynám bent, hátha hamarabb megülnek. Rendes tojást ráérsz akkor elkezdeni gyűjteni, ha úgy látod, alakul valami, mert 10 napnál idősebb tojást nem érdemes betenni kelni. Figyelj rá, hogy szabályos alakúak legyenek, megfelelő nagyságúak (sem a túl kicsi, sem a túl nagy nem jó) ne legyen a héjon mész felrakódás. Ha tojást használtok, akkor érdemes azt is megnézni, hogy jól dolgozik-e a kakas: szemesek-e a tojások. A sárgáján kell keresned egy fehéres pöttyöt. Ha a pötty kicsi, akkor a tojás nem szemes, ha nagy, akkor igen. Kerestem neked egy képet, amin jól látszik, hogy mit kell nézni:
A vaku tükröződése mellett jobbra az a fehéres valami a sárgáján a szem. Ha nem ilyen szép nagy a pötty, akkor nem jó a tojás.
A barna pötty esetleg vér lehet... Én a jércék helyhez szoktatásához ezekből a sima darabos agyag tojásokból vettem párat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!