Mikor érdemes elkezdeni egy kutya képzését?
Figyelt kérdés
Most 8 hetes a kiskutyám, elvihetem már ilyen korban kutyaiskolába? Vagy meg kell várnom mig megkapja az összes oltását? Mennyi idős korban vihetem el?2012. nov. 13. 22:45
1/5 sippara válasza:
Pár hét múlva ovi (sajnos amikor volt ovis korú kutyám, nem jártunk kutyasuliba, a mostanit pedig már 8 hónaposan kaptuk, így nem tudom, pontosan hány hónapos kortól lehet), aztán 7-8 hónapos kortól iskola :) Az elején még a szocializáció a fontos :)
2/5 anonim válasza:
A kutyaoviba akkor viheted majd el, ha már minden oltását megkapta, általában ez 3 hónapos kora körül van. Azért nézz szét az iskolák terén, mert nem mindegyik olyan jó. Otthon amúgy már tanítgathatod bizonyos dolgokra játékosan szerintem, pl hogy odamenjen hozzád, ha hívod.
3/5 anonim válasza:
Ilyenkor tanulnak a leggyorsabban úgy fél éves korukig .úgyhogy otthon elkezdheted. Nekem mind a 2 mire elérte a 3hónapos(ovis) kort addigra óét feküdt lábhoz jött.
A veszetségen kívül az összes oltás kötelező az oviba.
4/5 A kérdező kommentje:
Ha még nem kapott meg minden oltást, addig semmiképp sem vihetem el? Szocializálni szeretném kezdetekben. Akkor lehet baj, ha a többi kutya be van oltva de ő még nem kapta meg az összes oltást?
2012. nov. 14. 21:22
5/5 anonim válasza:
Oviba nem engedik be és ez így van jól. Azért nem engedik mert az a kutya aki már megkapta az oltást lehet hordozó.
Sétálni leviheted de ne nagyon engedd szaglászni kakit meg ilyeneket. Én ilyenkor heti 1szer 2szer vittem le. 5-10 percre. Csak hogy szokja a pórázt meg az ingereket. Ilyenkor még kutyákkal nem igazán ajánlatos hogy találkozzon. Mire elmúlik 3hónapos már mehetsz is oviba. Még akkor is simán lehet szocializálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!