Nem bírom fejni a kecskét, mert elugrik, mit lehetne csinálni vele?
Hát nem tudom, nem szereti, ha ott fogdossák... amúgy meg lehet simogatni, néha kevésbé...
Ezt megpróbálom majd, kösz a választ!
Jól írták, az abrak fejés közben jó, csak ne etesd túl mert elpusztulhat. Amúgy ha a gida pici akkor nemigazán fogja engedni a fejést, később is csak akkor ha a gida le van választva, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Nekem az a trükköm hogy a fal felől, etetőrács mögé rakom a kis vödröt a kukoricával. Nemigazán lát hátra mert a rács mögött a vödörbe dugja a fejét, így könnyedén meg tudom fejni . Ha mégis rugódna akkor a falnak szorítom, mivel a kecske alapból az abrakot szereti így csak az abrakra fog koncentrálni.Fontos hogy mindig ugyanaz a személy fejje, lehetőleg akit a kecske legjobban ismer a családból.
És ne aggódj mert a kis kecske annyit ki tud szopni hogy nem gyullad be a tőgye.
Hát egy nyakörv és egy darab kötél sokat segítene. És persze, egyik oldalról deszka, raklap, fal legyen, elöl abrakos vödör, esetleg kockákra vágott alma.
Van aki úgy feji, hogy a kecske fölé áll arccal a fara felé, a két térde közé fogja a fejét, és lehajolva feji meg. Nem épp derékkímélő megoldás, de egy kecskénél célravezető lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!