Kiscsibe? Milyen nemű legyen, kettő vagy egy, mivel etessem, milyen meleg kell neki, hol aludjon (kedvencként tartanám), mior "jön le" a sárga tolla, és hogyan?
a gyöngytyúk zajos, inkább a japán de igazából egyik sem való lakásba, mivel szobatisztaságra nem tudod tanítani.
Ha napos csibe akkor indító csirke táp kell neki meg infralámpa hogy melegítse a kezedet alátartva kell megnézd hogy mennyire közel legyen az infralámpa nehogy megégesse a csibét, a tyúkcsibe jobb de napos korában még úgy sem lehet megtudni a nemét csak ha hozzáértő profi vagy
Miért kellene már egy napos csibéhez kotló is?
Infra lámpa, plusz egy dobozka amiből nem szökik el a meleg olyan könnyen! Ennyi a szerepe a kotlónak, szoptatni akkor sem fogja!
Törpét vegyél, lehetőleg egy kiskakas mellé 5-6 tojó kell, de nekem is volt csak egy darab kakasom is, tehát nem kell egy egész alom. Persze a nemét azt a szárnyvégi tollacskákból egy hozzáértő megtudja állapítani.
Etetése: Gyógyszerezett baromfi indító, víz. Egy kicsivel később már adhatsz nekik frissen tépett zöldet (gyomokat). Nem tudom milyenek a körülményeid, ha nem tudod leengedni kapirgálni, akkor célszerű, hetente azért venni egy horgászboltban egy tégely gilisztát, nagyban hozzájárul a fejlődésükhöz.
Attól függ mekkora helyet tudsz biztosítani. Nekem régen tizen évekkel ezelőtt volt egy darab kis törpe tyúkom. Búbos, gatyás és kendermagos mintás. Egyszem csibe ként nőt fel, nem mutatta annak a jelét, hogy magányos lenne, ha foglalkozol vele, nagyon szerethető kis kedvenc lesz, és még tojni is fog! Persze nem akkorát mint a TESZKÓBA árulnak, hanem kicsi aranyosat.
Pont ez miatt is ajánlom a tyúkot a kakas helyett, valamint a kiskakas tudjuk miről híres! Gondolom nem kívánsz 3 órakor kukorékolásra kelni :))
Horgászboltban mennyi a giliszta ára 20Ft/g = 20 000Ft/kg ideális, ráadásul még olcsó is csibeeledelként, a tojt tojásokból meg kimondottan olcsó biokaját tehetsz az asztalra :)
A csibefos pedig a szoba dísze lesz, annyira irigyellek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!