Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mégéri a birkatartás?

Mr.Fox kérdése:

Mégéri a birkatartás?

Figyelt kérdés
Egyre inkább "halottabb" ágazat hazánkban az állattartás, de nemrégen azt hallottam, hogy talán birkát tartani megérheti, nem csak húsa, szaporulata de a gyapjú miatt is. Tényleg kellendő? Mekkora befektetés lenne? Hány darab állattal érdemes elkezdeni? Várom hozzáértők, vagy olyanok válaszát akik otthon vannak a témában.

2013. szept. 15. 22:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem Mo-on a birka csak külterjesen, tehát legeltetve érné meg. Azok az idők viszont elmúltak, amikor annyi parlagon heverő legelő volt, amin akadálytalanul terelhetnél.

A gyapjú meglehetősen macerás dolog, aligha találsz manapság hozzáértő nyírót, aztán áztatni kell, mosni, meg tudomisén miket csinálni vele. A húsvéti-bárány piacot állítólag valamiféle maffiaszerű szerveződés tartja a markában.

2013. szept. 27. 16:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia.Szerintem megéri birkát tartani.Húsvétkor szoktak venni húsvéti báránykákat,vagy a gyerekeknek,vagy tartásra.Húsa is jó,bár kinek hogy.Gyapját sokan eltüzelik,de lelehet őket adni,és eladni is lehet.Szaporulata is elég jó.Befektetés az változó.Először mindig kevéssel kel kezdeni.1 kos és 2 anyajuh megfelel.De lehet úgy is hogy 1 kos és egy juh mellé,abból úgy is lesz 1-2 bárány.Vagy pedig 1 kos,1 juh és 1 vemhes juh.Sok sikert. :-)
2013. okt. 7. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!