Mi a véleményetek a méhészetről úgy általában? Megéri manapság ebbe időt, pénzt és energiát fektetni?
Nem árt, ha meg tudod csinálni magadnak a kaptárokat, mert nem olcsók. Télre kell pár mázsa cukor az etetéshez. Takarítás pár hetente kell. De kellenek hordók, kannák a méznek, pergető és több kisebb felszerelés is. És évente kell varoa atka elleni lapkákat venni. Nem árt, ha jársz vándorolni, akkor több a termés is főleg akácnál.
Nagyobb baj, hogy a felvásárlók nyomják az árakat és nem tudom, mennyi állami támogatás jár manapság. Amúgy hálás munka. Nagyapám csinálta és akkor (kb 12 éve) még megérte.
4.válaszoló
Pontosan! Végre valaki aki képes a dolgok mögé is nézni alaposabban. Félreértés ne essék az eddigi hozzászólások is mind hasznosak és építő jellegűek,de a kérdés még mindig az hogy ez hosszútávon jövedelmező-e? Mert ha én most belevágok az egy dolog,de mi a biztosíték arra hogy ebből megélek majd akár 10 év múlva is? És mikor a jövőről beszélek akkor elég sok gátló tényezőre gondolok köztük az olyanokra mint gazdasági,politikai,pénzügyi és nem utolsó sorban az ország helyzete! Köztudott hogy kis hazánk nem valami kiemelkedő a mezőgazdaság terén.
5.válaszoló
Semmi probléma az önreklámmal! Sajnos nem tudok segíteni mert méhész ismerős híján vagyok, na meg még el se kezdtem a tanfolyamot :D
" mi a biztosíték arra hogy ebből megélek majd akár 10 év múlva is?"
Barátom!
Mi a biztosíték arra, hogy bármiből amit ma elkezdesz megélsz 10 év múlva is?
Itt elég egy rossz év, hogy sz@r legyen minden. De kockázat nélkül nincs haszon.
acélszív:
Ha így vesszük akkor jogos amit mondasz :D Na meg szép dolog bevállalni ezt-azt,de nem mindegy azért mekkorát hasalhat az ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!