Mi a véleményetek a méhészetről úgy általában? Megéri manapság ebbe időt, pénzt és energiát fektetni?
Nagyon szomorú hogy létezik ez a 40000euros támogatás,és sokan azt hiszik hogy majd elvégeznek egy OKJ tanfolyamot,és méhészek lesznek.
Ez nagy tévedés.
A méhészet komoly szakma,nagy elméleti és szakmai felkészültséget igényel.OKJ tanfolyamon ezt nem lehet megtanitani.
Jómagam 10év méhészeti gyakorlathoz és meglevő 100 családos méhészethez kötném ezt a támogatást.
Az ezzel a támogatással kezdő méhészpalánták sok téren okoznak gondot a meglevő régi,több évtizedes méhészeteknek a méhlegelő ismeretek,méhegészségügyi ismeretek,és szakmai ismeretek durva hiánya miatt.
Javaslatom: igy totál laikusként felejtsd el.Méhészkedni 2-3 családdal kell kezdeni,rengeteg 40-50-100 méhészkönyvet kiolvasni,inaskodni más méhésznél és nem 40ezer euroról álmodni.Biztos bukta lesz belőle.
11,12.válaszoló
Nagyon szépen köszönöm az őszinte és hasznos válaszokat! Sokan buzdítottak ennek kapcsán hogy mennyire megéri ez a biznisz és csak nyerni lehet vele,de azért én se ma jöttem le a falvédőről így sejtettem hogy ez nem egy leányálom.
Igazából ezt apám szeretné ha elvégezném mert méhészetet akar velem csinálni,de ahogy vélekedett erről a témáról abszolút lerítt róla hogy semmit,de semmit nem konyít a témához :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!