Valaki segítene nekem kecske/mangalica tartásával kapcsolatban?
Milyen és mekkora hely kell nekik, a disznót is engedjem ki az ólból? Mindegyiknek külön hely kell, vagy lakhatnak egyedül(mármint ha van 3kecske és ők együtt, nem disznó&kecskére gondolok)? Kecskét mikor lehet levágni, mikor ivarérett? Húsa milyen? Meddig él a kecske? Hány gida születik általában? Saját használatra megéri tartani(nem haszonszerzés a cél maximum azt adnánk el ami már fölösleg) Disznót hogyan érdemes tartani? Hogy van egy koca és azt fedeztetem(már ha így hívják) évente 2x és eladom a malacokat valamint nevelem őket, vagy egyszerűbb (és gazdaságosabb) ha minden tavasszal veszek 1-2 malacot, felhizlalom és esszük míg el nem fogy
Disznóval van kevéske tapasztalatom, kecskével még semmi. Évi szinten kapok 3-3 mázsa kukoricát és búzát(örökség, földterület) valamint én is tudok termelni.
Köszönöm előre a segítséget, ezekkel az állatokkal kapcsolatos hasznos linket is szivesen fogadok!
A kecske témát előttem kimerítették, annyit tennék hozzá, hogy nem kell megkötni őket ahhoz, hogy ne verekedjenek, csak a fiatal gidákat időben kell herélni. Meg hogy naponta egy kevés abrakot is igényelnek. Napi két fejéssel számolj, tehát az üdülés felejtős lesz egy darabig.
A disznóról: Nem ördöngösség inszeminálni, amíg foglalkoztam velük, magam csináltam, de nem tudom, hogy mangalica spermát kapsz-e. Én egyébként a csüngőhasút kereszteztem a lapállyal, abból kaptam teljesen zöldeleségen takarmányozható disznókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!