Milyen állatot érdemes tartani?
Figyelt kérdés
Szárnyasok közül, illetve nagyobb 4lábúak közül(kecske, disznó, tehén, bárány stb)
Nagy udvar áll rendelkezésre (kb 1500négyzetméternyi zöld terület) és szeretném szaporítani is őket. Melyek érik meg legjobban, miért?
2013. jún. 1. 15:11
1/7 anonim válasza:
szerintem a disznó és a tehén éri meg a legjobban a négylábúak közül.szárnyasok közül pedig kakas és tyúk
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2013. jún. 1. 15:27
3/7 anonim válasza:
Én tartanék nyulat is a helyedben.
4/7 A kérdező kommentje:
Igen, azt is szeretnék de abból úgy gondolom nincs vákaszték. Tehát míg nagytestűből ott vana kecske disznó stb szárnyasból a kacsa liba tyúk addig a nyúlból csak a nyúl :D Javítsatok ki ha tévedek :D Na ezért nem fogalmaztam meg a kérdésbe, de azért köszi, hogy szóltál!
2013. jún. 1. 16:35
5/7 Valletta válasza:
Én disznót tartanék, ha azt nézném, hogy mennyire pénz- és időigényes, illetve mennyi pénzt hoz a házhoz. Vágáskor kapásból meg lehet szabadulni az egész disznótól, vagy megtartjátok otthoni fogyasztásra, míg egy marhát maximum vágásra adhatsz el napi áron, de legalább a tejet el/le tudod adni. A bárányt, kecskét választáskor eladod, a kecsketej nem tudom, mennyire megy, a bárányból pedig úgyszint csak a gyapjú hozhat pénzt, hogy mennyit és milyen tételben, arról gőzöm sincs. Szóval én disznót tartanék, vagy ha van igény a tejre, tehenet is, de annak istálló is kell, szálastakarmány is kell...
6/7 anonim válasza:
nekem juhok és kecskék vannak. A birkahús elég kelendő, a kecsketejet árulom. A disznóval a gond hogy eléggé piszkos sáros állat, és annak rengeteg takarmány kell mire meghízik. Ez tapasztalat. A kecske meg elvan szénán, zöldtakarmányon és kis abrakon. Nekem a kecske és juh ami bejön. A tehénnel is az a gond hogy istálló kell, és azzal nehezebb foglalkozni, ha levágod a hússal mitkezdesz?
7/7 anonim válasza:
A tehenet én sem javaslom. A kecske az ideálisabb lenne, a tejéből pedig kecskesajtot készítve és azt értékesítve mint háztáji terméket bevételed is származhatna. A bárány gyapjúját levágatni gyakran drágábba kerül mint magát a gyapjút értékesíteni (egy ismerősömnél sajnos ez a helyzet).
Ha sertés mellett döntesz, akkor az igényeket felmérve mostanában felkapott a mangalica lehet jobban el tudnád adni. A napi tojás szempontjából tyúkokat mindenképp tartanék, a fölösleget megint csak eladhatod vagy cserélheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!