Mit csináljak ennyi tehénnel?
Az apukám tegnap előtt halt meg. Rám hagyott 20 tehenet ami 2 hektár területnyi tanyán van. Most ezekkel mit csináljak ? Annyit tudok a tehenekről hogy 10 db holstein-fríz , 10 db jersey. Mit tegyek ??? Válaszokat gyorsan ha lehet !!!
26/F
Eteti és feji most egyáltalán őket valaki?
Vagy apukád egyedül csinálta?
Muszáj fejni, mert begyullad a tőgyük meg elapad a tejük!
Azonnal keress valakit, aki ért hozzájuk és gondozza őket legalább addig, amíg eldöntöd, mi legyen.
Nem semmi örökség, az biztos. Ha tovább szeretnéd vinni papád munkáját felkötheted a gatyádat.Szerencsédre nem csak állatokat, de földet is rádhagyott. Mindenképp el kellene adnod néhány párát, ezzel időt és pénzt szerzel magadnak. Erre annál inkább is szükséged lesz, mert rövid időn belül kezdődik a szezon a mezőgazdaságban és minél több növényt meg kellene termesztened az állatoknak (ha ezt kihagyod, akkor gatyád is kevés lesz a takarmány(ok) kifizetésére. Az állatorvosról nem beszélve, mert ha nem fejed meg őket rendesen óramű pontossággal (az időpont is fontos!!!!!), akkor tőgygyulladása lesz a teheneidnek, állatorvos leordítja a fejedet és téged majd ő fog nagyon megfejni). Nem tudom mivel van bevetve a 2 ha föld, erről leltárt kellene csinálnod. Nem tudom mennyire vitt bele papád, de jelenleg az eladás/leadás a legjobb választás. A levágás/leadás nem feltétlenül azt jelenti, hogy neked kell levágni őket, hanem vannak akik felvásárolják őket, általában a kivénhet vagy nagyon problémás állatokat viszik el. Nem mondom, hogy ne folytasd, csináld - sőt ellenkezőleg, én örülök neki ha egy fiatal így gondolkodik -, de segítség nélkül veszett ügy és a tanyát is elveszítheted a sok fizetnivaló miatt. Ha tudsz, ismersz néhány embert pápád tehenes haverjai közül,akár olyan is jó aki abbahagyta, beszélj velük és probáld meg rávenni őket, hogy tanítson meg téged.Én innen távolról annyit tudok segíteni neked, hogy feltöltök néhány hasznos doksit, olvasd el őket ráérő idődben. Tudom ez nem sok, de többet nem tudok segíteni. Az én tudásom sem több a tiedénél, nehogy azt hidd, hogy valami vén róka vagyok a szakmában.
Töltsd le: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!