Mennyire öklelősek a bakkecskék?
A bak azért elég húzós bír lenni olyan 7 éves kora után... Kész házőrző.
Azért embert nem öklel fel, csupán kellemetlenségeket tud okozni. Egyébként kötve/elzárva szokták tartani, hogy ne zaklassa a nőstényeket (amikor már ivarérettek, amíg "gyerekek", lehetnek szabadon is). A nőstények egyébként kedvesek, könnyen szelidülnek...
A mi bakkecsként olyan felfordulást csinált, h eladtuk! (3 hónapos volt, de tönkretett minket idegileg, mert ugrál, nem ment a helyére, nem hagyta békén már az anyját sem, eltaposott egy csomó tyúkot)...
Egy ismerősömé meg felkergette az asszonyt a háztetőre, úgy kellett a pasinak hazamennie a munkahelyéről, h bevigye a kecskét. Nem tudom,h ugyanez-e vagy egy másik, de az meg elszökött és a lakótelepen ijesztgette a jó népet. :D
Az, h meg lehet-e szelídíteni vagy létezik-e normális bakkecske, azt nem tudom. De akkor lesz a legnormálisabb, ha eleve kicsi kora óta van nálatok ez minden állattal így van, teljesen megszokik titeket, nem a sokadik gazdái vagytok, tudjátok, h Ti nem bántottátok, mert ki tudja milyen a múltja egy 2-3 éves példánynak pl.
Lánykecskénk az kb 8 vagy 10 éves és ki tudja milyen múltja volt szegénynek, de úgy fél mindenkitől még most is, mint a tűztől, ha bekattan. Talán most kezd megszokni mindnyájunkat. Egy állatgondozó volt kint és azt állapította meg a viselkedéséből, h bántották. Szerintem jobban jársz, ha egész kisi korától van nálatok az a tuti! Nem vesztek zsákbamacskát, mint mi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!