1 napos csibéket külön lehet választani a kotlotól ?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van 3 néma kacsám ,mind a három tojó és az egyik el kezdett kotlani , hoztam neki tyúk tojást és ma kezdtek el ki kelni a kiscsibék. Attól félek ,hogy a kacsa lefogja taposni őket vagy bántani fogja. Elég furán viselkedik velük , apron csipkedi és leszedte róluk a tojás héját és azt megette. Féltem a csibéket szóval az lenne a kérdésem ,hogy át rakhatom őket külön helyre már most 1 naposan is , vagy inkább hagyjam őket a kacsával mert nem lesz bajuk ? Most először keltek ki nálam fiókák szóval nincs még tapasztalatom , köszönök szépen minden segítőkész választ a témával kapcsolatban!!márc. 31. 10:15
1/5 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem azt hozzá tenni ,hogy a tyúk tojásokat már az elején alá tettem ,szóval csak 21 napot ült és úgy tudom a kacsa 1 héttel többet szokott kotolni, ebből is lehet probléma ?
márc. 31. 10:20
2/5 anonim 

válasza:

Én már több éve csam kotlóval keltetek mert kevesebb macera. Igaz tyúkkal szoktam, de volt hogy a csibékez pulyka keltette ki. Viszont kacsa is volt, hogy elült nálunk.
Megfigyeléseim alapján mondom, hogy a kotlós néha a kikelő kicsiknek, hogy a héjat lazítja, leszedi.
A néma kacsa meg különösen jó anya nyugodtan vele lehet hagyni a kikelő csibéket.
Viszont az nehézséget okozhat, hogy a kacsa szeret pocskolni a kiscsibék pedig nem. Esetleg ha száraz helyen tartod őket, ahol nem tud a kacsa fürödni. Én mindenesetre ha lenne rá mód otthagynám őket. Az anyjuk melegíti őket és védi kevesebb a macera. Bár még így nem volt hozzá szerencsém, hogy kacsa keltsen kiscsibét.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Még megfigyelem őket és ha minden rendben van akkor a kacsával hagyom a csibéket!
márc. 31. 12:03
4/5 Senior Séf 

válasza:

A fészekhagyó madarak tojói habozás nélkül elfogadják a más tojásából kelt fiókákat is. Különösen az volt muris, amikor kiskacsák keltek kotlós alatt, aztán szépen bemasíroztak a vízbe, a kotlós meg kétségbeesve rohangált a tóparton.
5/5 A kérdező kommentje:
Az igaz ,hogy kikeltek a kiscsibék csak a kacsa mind megtaposta őket... 3 kis csirke halt meg.
márc. 31. 18:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!