Öreg már nem tojó tyúkot le szokták vágni húslevesbe?
Az ételek neveiben általában határozottan benne van, hogy miből is készült, csak persze jól is kell az elnevezéseket használni.
Van csirke ragu leves, tyúkhúsleves, csirkepaprikás, tyúkpörkölt, kakaspörkölt, rántott csirke, sült csirke, sült tyúk, sült kappan, stb.
A több éves tyúk, kakas húsából sok esetben főztek levest, majd a húst sütőben meg is sütötték, úgy lehetett egyetlen tyúkból kétfogásos ebéd (tyúkhúsleves, sült tyúk).
A tyúk élete végéig tojik,csak évről évre kevesebbet. Jelenleg a legtöbb most pihen.
Főzés! Jó pár óra és kész. A leve kiváló,a húst meg megeszi a kutya.
A tyúkból készült leves jobb, mint a csirkéből készült.
Kopasztani nehezebb, meg nem is szeretjük annyira a bőrét, úgyhogy az egyszerűség kedvéért én inkább meg szoktam nyúzni az öreg madarakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!