Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Tyúkot akarok tartani a tojás...

Tyúkot akarok tartani a tojás eladása céljából persze nem kis mennyiségbe. Legalább 100db tyúkot szeretnék tartani. Melyik a legjobban tojó tyúk ami ami alkalmas ilyen kisgazdaságba?

Figyelt kérdés

Szeretném a lehető leggazdaságosabban tartani őket. Tápot szeretnék adni nekik termény darálásra van lehetőségem van egy 5 mázsás darálóm és tápkeverőm. Illetve mi lenne a legjobb keverési arány nekik?

Illetve hogy kb mennyit eszik egy tyúk egy évbe nagyvonalakban?

Válaszokat előre is köszönöm!

nov. 4. 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
Egy tyúk naponta 10-15dkg takarmányt eszik
nov. 4. 17:18
 2/4 anonim ***** válasza:
82%

Komolyabb tudás kell egy olyan vállalkozáshoz, mint, amit itt megtudhatsz.

Menj el egy jobb könyvtárba, és ott keress könyveket a témához.

Többet, ne egyet.

Sokkal bonyolultabb ez, mint amire itt röviden válaszolni lehet.

A legjobb tojótyúk fajták sem tojnak folyamatosan, megfelelő takarmányozással lehet fokozni a tojástermelést, de annak az lesz az ára, hogy az állomány kimerül, le kell cserélni, mindezt előre ütemezve.

100 tyúk nem kevés, de más szempontból meg kevés, attól függően, hogy mi is a cél.

Kistermelői piacon lehet velük érvényesülni, de a tojás termelés mennyisége nem lesz állandó, lesznek időszakok, amikor a tyúkjaid eladása lesz a jobb üzlet.

Ne akard néhány mondattal letudni az információ gyűjtést, olvass el több szakkönyvet

nov. 4. 17:53
 3/4 anonim ***** válasza:
75%

Ilyen témában a Mezőgazda Kiadó könyvei között keresgélnék, nézz szét, jópárat találsz tyúk-tojás témakörben.

[link]

nov. 4. 18:20
 4/4 anonim ***** válasza:
92%

Szia a 100 tyúkot még nem nem mondanám vállalkozásnak, de ez az a szint ami már nem csak hobbit jelent. A legjobb tyúknak a Tetra-h hibrid tyúkfajtát tartom, én is ezekkel foglalkozok, évek óta egy nagyobb tenyész telepről szerzem be őket. Nem a legjobb a napi tojáshozama, de hosszú ideig, kb 4-5 évig tartja ugyan azt a szintet. Én kukorica-búza-napraforgó keverékkel etetem őket, 4:4:2 arányban. Én 20 tyúknak napi 4kg- ot adok, egy tyúk kb 20dkg ot eszik. Persze, lehet ennél sokkal kevesebbet is adni nekik, de a maximális tojáshozam ennyi takarmánynál várható. Tojó tápot nem szoktam venni nekik, régen vettem de nem láttam változást a tojások mennyiségében. Viszont a nevelő tápot ajánlom, amíg nem kezdenek tojni, így hetekkel előbb megindul a tojás.

A tojások éves hozama pedig változó. Ha nagyon meleg van, pl nyáron, napi 7-8 tojást tojik 10 csirke. De van egy vedlési időszakuk, fajtánként változó de általában néhány hónap, amikor 10 csirke 1-2 tojást tojik egy nap. Ez az időszak minden évben növekedik kb 2 héttel.

nov. 4. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!