Hogy hívják a sok bárányt együtt egy csapatban?
Figyelt kérdés
Csorda csak a teheneké, ha jól emlékszem tanulmányaimra, viszont elfelejtettem, hogy hogy hívják a bárányokét, pontosabban birkák csoportját.
Oké, már 15 éve nem élek Magyarországon, és előtte is a magyar fővárosban születtem és nőttem föl, végeztem tanulmányaimat egyetemi diplomáig, nem mezőgazdasági témában, hanem bölcsészkaron, és tényleg tudtam az összes ilyen szakszót az állattartás körül, de értelemszerűen még Magyarországon sem tartozott a napi szókincsem közé, hát még külföldön, de most már pár napja ezen eszem magamat, hogy miért nem jut eszembe, hogy hogy hívják, és nem tudom, segítsetek, légyszi, mert tökre zavar, hogy nem jut eszembe!
júl. 18. 18:07
11/15 anonim válasza:
Én is több mint harminc éve olvastam és, mégcsak bölcsész sem vagyok, mégis emlékszem rá.
12/15 A kérdező kommentje:
És te is tősgyökeres fővárosi vagy, aki 15 éve külföldön él, szintén egy nagyvárosban, nem magyarul élve a hétköznapjait...?
júl. 19. 06:10
13/15 anonim válasza:
Nem, én csak tősgyökeres fővárosi vagyok. Diploma nélkül. Mégis tudom. Ezek nem szakszavak.
15/15 A kérdező kommentje:
Igen, már kiderült, köszönöm mindenkinek! Nyájasan köszönöm még egyszer, csak azért is!
júl. 22. 11:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!