Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mit csináljak a kelés gyenge...

Mit csináljak a kelés gyenge baromfikkal?

Figyelt kérdés
Keltetni szoktunk csibét meg kislibát, de előfordulnak kelés gyengék meg rossz lábúak (főleg a libák ilyen "lábasak"). Ami tényleg kelés gyenge, az általában el is pusztul, de aminek "csak" a lába rossz, amúgy életerős, az eléldegélne, de nem tudom így eladni őket és én se akarok kínlódni velük. Másnál is előfordul ilyen, vagy én vagyok ilyen szerencsétlen? Egy keltetésből szinte mindig van egy "rossz lábú".

jún. 8. 11:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szerintem is vm hianybetegségük lehet. Vagy már beltenyészesek.
jún. 8. 17:18
 12/13 anonim ***** válasza:
Csibénél mérlegelni szoktam. Amennyiben van esély, hogy életben marad, azt meghagyom, a 12 éves kislányom külön is dédelgeti őket. Viszont ami egyértelműen életképtelen (volt már vak, félcsőrű, csökevényes lábú is a 20 év tenyésztés alatt), őket nem hagyjuk szenvedve kimúlni.
jún. 8. 17:57
 13/13 anonim válasza:
Nálam is akad rosszlábú és nem beltenyészetből vannak. 10 tojásból 1 mindig ilyen selejtes. Rossz keltetési hőfok vagy bármi, nálam a tojásbsn szoktak erőlködni, legyengülnek fél napnyi próbálkozás után és a lábuk elernyed, ezekből nem lesz semmi. Elpusztulnak maguktól.
jún. 10. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!