Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mit csináljak a kelés gyenge...

Mit csináljak a kelés gyenge baromfikkal?

Figyelt kérdés
Keltetni szoktunk csibét meg kislibát, de előfordulnak kelés gyengék meg rossz lábúak (főleg a libák ilyen "lábasak"). Ami tényleg kelés gyenge, az általában el is pusztul, de aminek "csak" a lába rossz, amúgy életerős, az eléldegélne, de nem tudom így eladni őket és én se akarok kínlódni velük. Másnál is előfordul ilyen, vagy én vagyok ilyen szerencsétlen? Egy keltetésből szinte mindig van egy "rossz lábú".

jún. 8. 11:24
1 2
 1/13 Katona Dius ***** válasza:
100%
Anni, mikor keltetőztünk, nekünk is volt mindig ilyen. Adtam nekik egy esélyt, vagy túlélták, vagy nem. Ha túlélték, akkor még felnőttként tojni, vagy levágni jó volt.
jún. 8. 11:51
 2/13 anonim ***** válasza:
24%
Kihalt az emberekből az alázat, csak elvárások vannak...
jún. 8. 12:09
 3/13 anonim ***** válasza:
9%

Harcsázni jók.

Mondjuk tilos.

De jó.

jún. 8. 12:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Egy ilyen rossz lábú libát felneveltem már, de szenvedés volt neki, is nekem is. Mindig visított, mert nem tudott a többiek után menni (viszonylag nagy területen tudnak legelni nálam). Külön tettem hozzá közel kaját, vizet, esténként kézbe cipeltem be az ólba stb stb. Aztán végül levágtuk ne szenvedjen tovább, de nagyon lemaradt a többiektől fejlődésben, elég kicsike maradt. Úgyhogy még egyszer ilyet nem csinálok. Most amúgy se akarok meghagyni magunknak, mindet eladom naposként, a legutóbbi ilyet odaadtam ingyen a többi mellé egy palinak, de most megint van egy amúgy tök egészséges, "dongalábú" kisliba.
jún. 8. 12:32
 5/13 anonim ***** válasza:
49%

#2:

Belőled meg a józan ész halt ki.

jún. 8. 12:55
 6/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is vannak ilyenek nem maradtak le a többitől, boldog életük van.
jún. 8. 13:13
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
5ös, nálad sem az IQ , de az EQ szint is durván alacsony. Az egyébként tök egészséges, csak láb problémás állatot szívtelen megölnéd te is inkább, ne legyen vele plusz feladat. Hányinger.
jún. 8. 14:29
 8/13 kürtőskalácska ***** válasza:
Mi nem rég keltettünk csirkét és ha lába így szétcsúszik és nem bír járni akkor azt csináljuk hogy összekötjük a két lábát úgy hogy tudjon járni de ne is szorítsa ( lazán ) 2-3 napig rajta van leszedjük és utána általában rendesen tud járni.
jún. 8. 14:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha gyakori a kelésgyengeség, akkor érdemes lenne állatorvost felkeresni, mert lehet összeszedtek valami fertőzést, illetve lehet, hogy a takarmányozásukban (ásványi anyag hiány is okozhat ilyet) van a probléma.

jún. 8. 15:40
 10/13 anonim ***** válasza:
79%
Vitamin kell nekik, kalcium es nyomelemek, te mészáros
jún. 8. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!