Hogyan oldható meg a páratartalom csökkentése istállóban?
#2: A magas páratartalom miatt nedves és rossz lesz az alom, megfázik az állomány, illetve rossz lesz a levegő minősége. Jelenleg 80-90% a páratartalom, 45 - 65 lenne az optimális.
#1 Nincs légkondi, van paneles klíma, de az csak a hatalmas nyári melegbe kell. :)
egy tonna so :D
minél magasabb a hőmérséklet annal alacsonyabb lesz a páratartalom.
azt próbáld meg kideríteni, hogy az a nedvesség ami a párat generálja honnan jon. talán onnan el lehet indulni.
#3: Bocs, én az istállónál egyből lovakra gondoltam, de nyilván nem azokról van szó. Hanem? Bár mondjuk mindegy, ipari párátlanítón kívül szerintem nincs más megoldás. Ilyesmik:
5., Zárt térben sok állat, az állatok vizelete, és a növényi anyagok is bőven párologtatnak. Ha nincs szellőztetés, nincs hová távozzon a pára.
Szerintem ha az istállóban, jó magasan szellőzőnyílások vannak, ott kimegy a pára, cserélődik a levegő, de annyira nincs közel az állatokhoz, hogy meg is fázzanak tőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!